Fekete-Győr most a jobboldali újságírókat fenyegeti

Fekete-Győr András a Facebook-oldalán írt arról, hogy a neki nem tetsző véleményt képviselő jobboldali újságírókat eltiltaná tevékenységük gyakorlásától, hogyha miniszterelnök lenne. Dömötör Csaba államtitkár szerint amit a Momentum képvisel, az nem a jövő, hanem hanem a poros szocializmus.

Magyar Nemzet
Forrás: Hír TV2021. 03. 14. 12:37
KARÁCSONY Gergely; FEKETE-GYŐR András
Kun Béla és Szamuely Tibor is elismerően csettintene a Momentum elnökének nyilatkozatán Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olvasván a Momentum elnökének minapi nyilatkozatát Kun Béla és Szamuely Tibor is elismerően csettintene. A Hír Tv szúrta ki, hogy Fekete-Győr András a közösségi oldalán

valódi bolsevik tempót diktálva írt arról, hogy a neki nem tetsző véleményt képviselő jobboldali újságírókat eltiltaná tevékenységük gyakorlásától, hogyha miniszterelnök lenne.

„Azt gondolom egyébként, s ebben én radikálisabb vagyok, mint a többség, hogy azokat a propagandistákat, és itt most propagandistákról beszélek, aki ott van a TV2-nél, aki ott van az Origóban, akik szándékosan rossz hírét keltik másoknak, szándékosan hamis és valótlan tényt állítanak, akkor én őket időre eltiltanám a foglalkozásuktól, én eltiltanám a hivatásuk gyakorlásától. Mert újságírónak lenni, médiaszolgáltatónál dolgozni az egy közfeladat, az egy köztájékoztatási feladat. És itt nem a véleménycikkekről beszélek, hanem a magyar állam által fenntartott és finanszírozott hírportáloknak az uszító propagandájáról. Foglalkozástól eltiltás. De ebben sokan nem értenek egyet velem, nekem vitám van sok mindenkivel” – fejtegette a Momentum elnöke.

Kun Béla és Szamuely Tibor is elismerően csettintene a Momentum elnökének nyilatkozatán

„A szerkesztőségi fenyegetés, a nyúltempóban letagadott füstgránát és a pártból meghirdetett koncepciós perekkel való fenyegetés után Fekete-Győr András most jobboldali újságírókat tiltana el a munkájuktól” – reagált a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Dömötör Csaba szerint „ehhez a tanácsköztársasági legénykedéshez felesleges volt neves külföldi egyetemeket és intézményeket látogatni, felesleges volt díjakat kapni nemzetközi szponzoroktól. A mesterfogásokat itthoni főnökeiktől is elleshették volna.

Mert amit képviselnek, az nem a jövő, hanem a poros szocializmus. És ez akkor is így van, ha az egészet leborítják egy semmitmondóan lazáskodó hipsztermázzal” – fogalmazott az államtitkár.

 

 

Dömötör Csaba március 15-ére utalva hozzátette: „Nem tudjuk, jelent-e nekik valamit, de holnap nemzeti ünnepünk lesz. Ilyenkor sok szó esik a márciusi 12 pontról. Javaslom nekik, hogy csendes óráikban tanulmányozzák az első pontját.”

Fekete-Győr korábban is többször megfenyegette a vele egyet nem értőket – s teszi mindezt a demokrácia, a jogállamiság és az európaiság nevében. A Momentum elnöke tavaly ősszel a Szabad Európának adott interjújában többek között arról beszélt, nem zárja ki, hogy egy nagyarányú választási vereség nyomán a Fidesz bedől, és „Orbán Viktor elutazik örökre keletre”. Kijelentette azt is, hogy

az ellenzéknek meglesznek azok az eszközei, melyekkel „f​ideszteleníteni”​ tudja a magyar gazdaságot és a magyar államot.

 

Ennek részleteiről Fekete-Győr egyelőre nem akart beszélni, azt viszont közölte, hogy ha az ellenzék egyszerű többséggel hatalomra kerül, akkor „nem fog majd malmozni”. A Momentum elnöke közölte azt is, hogy a legfőbb ügyésszel szemben eljárások indulnak majd, és a „köztársasági elnököt is nyilvánvalóan cserélni kell”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.