Felállíthatják Kápolnásnyéken gróf Apponyi Albert szobrát

Az Apponyi-szobor állításáról szóló kezdeményezést nagyon sokan támogatták, így közadakozásból felállíthatják a kápolnásnyéki Vörösmarty Emlékház parkjában gróf Apponyi Albert szobrát.

2020. 06. 12. 15:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„2020. május 26-án tettük közzé kezdeményezésünket, miszerint a hazánkat megcsonkító, a nemzetünket szétszakító trianoni békediktátum századik évfordulóján szobrot szeretnénk állítani a béketárgyalásokon kiemelkedő szerepet játszó, a magyarság nevében védőbeszédet tartó, nagyformátumú politikusnak és közéleti személyiségnek, gróf Apponyi Albertnek. A szobor bronzba öntéséhez és felállításához szükséges 2,5 millió forint összegyűjtéséhez közadakozást kezdeményeztünk mindazon magánszemélyek vagy cégek körében, akik osztoznak Trianon miatt érzett fájdalmunkban, ugyanakkor büszkék arra, hogy a békediktátum ellenére erős nemzet tagjaiként élhetünk a Kárpát-medencében, illetve sokra tartják Apponyi Albert munkásságát.

Az önzetlen felajánlásoknak és támogatásoknak köszönhetően rendkívül rövid idő, mindössze két hét alatt összegyűlt a szoborállításhoz szükséges összeg, így Pokorny Attila szobrászművész és a Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány munkájának köszönhetően hamarosan megtörténhet a szobor ünnepélyes avatása. Ezúton is szeretnénk őszintén megköszönni mindazon magánszemélyeknek és cégeknek az önzetlen anyagi támogatását, akik ebben a rendkívüli időszakban is kezdeményezésünk mellé álltak, és segítették a szoborállítást. Nevüket a szobor talpazatán elhelyezett márványtábla őrzi majd meg. Az ünnepélyes avatás időpontjáról később tájékoztatjuk a közvéleményt” – olvasható L. Simon László és Tessely Zoltán fideszes képviselők közös közleményében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.