Félmilliárdos munkát kapott a Szeviép-vezéreket felmentő bírónő cége

Több százmillió forintos építőipari megbízásokat kapott a baksi önkormányzattól a Szegedi Törvényszék Szeviép-vezéreket felmentő bírójának családi cége azok után, hogy a bírónő egy másik büntetőügyben két és fél éves börtönbüntetésre ítélte Baks önkormányzati képviselőjét, az építési vállalkozó Kovács Gábort – derítette ki a PestiSrácok.hu.

Forrás: PestiSrácok.hu2020. 01. 15. 11:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ítélkező bírónő családi vállalkozása, az Éptárker Kft. a baksi önkormányzat állandó kivitelező cégévé vált, a vállalkozó és képviselő elítélése után a faluház és a könyvtár felújítását is elnyerték, összességében pedig több mint félmilliárd forint értékben végezhettek építőipari munkákat Bakson. Kovács Gábor képviselő elítélése előtt a bírónő vállalkozása nem kapott munkát Bakson.

A PestiSrácok.hu a Szegedi Törvényszéken folyó bíráskodást bemutató tényfeltáró sorozata következő részének főszereplője ismételten az a bírónő, akinek építőipari cége van, és aki elfelejtette jelezni, hogy beszállítója a szegedi önkormányzatnak, majd beült a szegedi önkormányzatnak korábban szintén beszállító Szeviép-vezérek büntető ügyének tanácsába, és közreműködött azok felmentésében. Botka László házi tollnokai a szeged.hu városi weboldalon ütöttek vissza (vagy legalábbis próbáltak) azzal, hogy a fentiekben nincsen semmi különös, mert a bírónő családi cége, az Éptárker más önkormányzatoktól is kapott munkát. Fel is sorolták kiktől. Rögtön az első volt a sorban a baksi önkormányzat. A Botka féle szeged.hu-ról idézünk: „Baks, nyolc beruházással 546 millió 887 ezer 402 forint” – ennyi pénzt kapott a bírónő cége a mindössze a 2200 lakosú kistelepüléstől, amelyet Csongrád megye egyik legszegényebb falvaként tartanak számon.

A PestiSrácok megtudta, az Éptárker Kft. a baksi önkormányzat állandó kivitelező cégévé vált, nem sokkal azt követően, hogy a bírónő 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte az egyik önkormányzati képviselőt és építési vállalkozót. Az első munkát, a faluház és könyvtár felújításának kivitelezését a közbeszerzési értesítő szerint hirdetmény közzététele nélküli eljárásban választották ki, nem sokkal a képviselő elítélése után úgy, hogy korábban az Éptárker Bakson nem végzett munkát, legalábbis közösségi projektben nem.

Kovács Gábor az után kereste meg a pestisrácok.hu-t, hogy olvasta a szegedi bírókról szóló tényfeltáró cikkeinket. Azt mondta, korábban nem is tudta, hogy a bírónő, aki őt is elítélte, tulajdonosa annak az építőipari cégnek, amely a településükön, Bakson az utóbbi években sorra nyeri a közbeszerzéseket.

A volt képviselő a PestiSrácok rendelkezésére bocsátotta periratait, amelyekből megállapítható, hogy nem egy ma született bárány, többszörös visszaesőként ítélték el korábban, ezért ennek megfelelően csak az iratok alapján tájékozódtunk.

Kovács Gábor 2012-14 között képviselő, 14-15 bizottsági külsős tag volt. 2012 év végén indult egy büntetőeljárás adócsalás miatt. Az első fokú ítéletet 2014 áprilisában mondta ki a bírói tanács a Szegedi Járásbíróságon. Akkor 2 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélték, amit másodfokon a törvényszék megfelezett, aránytalannak tartva a járásbíróságon kiszabott büntetési tételt. A képviselő jó magaviselet miatt végül mindössze 6 hónapot ült.

Részleteket IDE KATTINTVA olvashat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.