A filmművészetis tanárok többsége folytatná a munkát az egyetemen

Az Origó információi szerint a Színház- és Filmművészeti Egyetemen dolgozó filmművészetis tanárok túlnyomó többsége folytatná a munkát az új kuratórium felállása után is. Szakmai belső körökből többen jelezték, hogy a tanárok nagy része és a diákok is szívesen maradnának.

Forrás: origo.hu2020. 09. 03. 12:09
null
Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben a Színház- és Filmművészeti Egyetem bizonyos körei azt próbálják elhitetni, hogy a tanárok és a diákok szó szerint száz százaléka ellenzi az új kuratóriumot, és képtelenek elfogadni, hogy a törvényesen megválasztott elnök, a Kossuth-díjas rendező, Vidnyánszky Attila dolgozhasson, ez meglehetősen messze van a valóságtól – írja az Origó.

Ismert: Soros blogja, a 444 például százszázalékos kuratóriumellenességről írt. A százszázalékos véleményazonosság persze első hallásra is megmosolyogtató lódítás, ilyen észak-koreai eredmény nem létezhet, semmilyen kérdésben.

Ráadásul az Origó információi szerint az igazság enyhén szólva nem a véleményazonosság. A filmművészetis tanárok döntő többsége tovább szeretne tanítani az egyetemen. És természetesen a diákok is folytatni akarják tanulmányaikat.

A kuratórium tegnap este közleményt adott ki, amelyből kiderül, hogy az egyetem előző vezetősége mégis hajlandó volt tegnap tárgyalni munkáltatójukkal, a Vidnyánszky Attila vezette kuratóriummal (korábban az addigi fenntartó minisztériumukkal, az ITM-mel nem mindig), és marad az eddigi kancellár is.

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.