Folytatódik az egészségügyi intézmények felújítása, bővítése

Az egész magyar társadalom győzelme, hogy az első csatát megnyertük, alacsonyan tudtuk tartani a koronavírus-fertőzött betegek számát – mondta Varga Mihály, a II-III. kerület fideszes országgyűlési képviselője, pénzügyminiszter a Budapesti Szent Ferenc Kórház felújított szárnyának átadásán csütörtökön.

Forrás: MTI2020. 05. 21. 11:29
VARGA Mihly
Budapest, 2019. szeptember 29. Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Fidesz tisztújító kongresszusán a BOK Sportcsarnokban, Budapesten 2019. szeptember 29-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt hónapokban az egész világ figyelme az egészségügy felé fordult, a járvány után más szemmel nézünk az ágazatra, új elvárások fogalmazódnak meg az ellátással kapcsolatban. Így folytatódik az egészségügyi intézmények felújítása, bővítése is – mondta a fideszes politikus.

A II. kerületben lévő Budapesti Szent Ferenc Kórház 3 éve kezdődött rekonstrukcióját eddig 4 milliárd forinttal támogatta a kormány. Ez a beruházás is az Egészséges Budapest Program része, melynek elindulásáról 2016-ban született döntés. A programban 2026-ig 700 milliárd forintot fordítanak egészségügyi beruházásokra, az intézményrendszer, az eszközök és az infrastruktúra fejlesztésére, bővítésére. A cél a betegellátás színvonalának és az egészségügyben dolgozók élet- és munkakörülményeinek javítása – mondta Varga Mihály.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Hozzátette: a programban megkülönböztetett figyelmet kapnak az egyházi intézmények, így a katolikus egyház fenntartásában működő Budapesti Szent Ferenc Kórház.

Toldy-Schedel Emil, a kórház főigazgatója az átadás alkalmából elmondta: a beruházás ősszel zárult volna, de a járványra tekintettel a kivitelezővel egyeztetve sikerült az átadást előrehozni. A kórház így jóval több beteget tud ellátni, ha lesz a járványnak második hulláma, akkor koronavírus-fertőzötteket is.

Éppen a napokban bocsáthatták el az utolsó koronavírus-beteget – tette hozzá a főigazgató.

Varga Mihály és Toldy-Schedel Emil egyaránt megköszönte az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.