Keresés
Magyar Nemzet
2021. május 9., vasárnap, Gergely napja
HÍR TV – CIVIL KÖREz már egy nyílt háború.
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/belfold/gy-nemeth-a-kormanyt-hibaztatja-mert-szerinte-nem-keszitettek-fel-az-idosotthonokat-9192542/

Gy. Németh a kormányt hibáztatja, mert szerinte nem készítették fel az idősotthonokat

A főpolgármester-helyettes szerint az oltócsapatok „meglepetésszerűen” vonultak az idősotthonokba beoltani a lakókat

Gy. Németh Erzsébet a 24.hu-nak arról panaszkodott, hogy szerinte a kormányzat túl későn jelezte az idősotthonoknak, hogy másnap elkezdik beadni a védőoltást, így a főpolgármester-helyettes szerint az oltócsapatok „meglepetésszerűen” vonultak ki az idősotthonokba beoltani a lakókat.

Gy. Németh ezzel magyarázta, hogy nem volt idő felkészülni, s nem volt idő az oltástól vonakodó lakók meggyőzésére. Mint mondta, az utóbbit tovább nehezíti, hogy sok lakó gyámság alatt áll, így saját maguk nem is dönthettek az oltás beadatásáról.

A főpolgármester-helyettes érvelése azért is érthetetlen, mert korábban a négy intézményből összesen 1226 ember jelentkezett az oltásra, ami nagyjából a fele a lakók és az otthonokban dolgozók teljes létszámának,

tehát a megfelelő előkészületeket és tájékoztatást már akkor megkezdhették volna, amikor felmérték az otthonokban lakók és dolgozók oltásra való igényét.

A főpolgármester-helyettes arról is beszélt, hogy annyi adag vakcinát szállítottak a helyszínre, amennyi oltást kértek, így utólag sokan már nem kaphatnak oltást. Aztán hozzátette, néhányan azért igen, mert egy ampulla ötoltásnyi vakcinát tartalmaz, tehát ötösével kerekítve tudják teljesíteni az oltóanyag iránti kérelmeket.

Mint azt lapunk is megírta, csütörtöktől az idősotthonokban is megkezdődik a koronavírus elleni vakcina beadása. A mobil oltócsoportok először a négy legnagyobb létszámú intézménybe: a Pesti úti idősotthonba, az újpalotai Olajág Otthonba, valamint egy pécsi és egy miskolci idősotthonba szállnak ki.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Franciaország

Nem csak a katonáknak van elegük
Marine Le Pen komoly esélyekkel indul neki az elnökválasztásnak – feszültség uralja a francia társadalmat.

Fürjes Balázs

Karácsony Gergely nem képes önállóan tárgyalni a nemzetközi porondon
Egy uniós ország nem engedheti meg magának, hogy olyan miniszterelnöke legyen, aki nem beszél angolul – írta Fürjes Balázs.

Fake News

HVG-álhír: nincs benne a portói nyilatkozatban a „gender equality”
A balliberális lap tévesen idézte a dokumentumot, amelyben valójában a magyarok által támogatott kifejezés szerepel.

Poszt-trauma

Karácsony végérvényesen megbukott
Eddig és ne tovább!

Poszt-trauma

Karácsony a barlangban
A mama kedvencének negyvenöt éves koráig kellett várnia, amikor végre Gyurcsány megengedte neki, hogy játszhasson egy kicsit.

Poszt-trauma

Lehullt az álarc a baloldalról
Ide jutottunk.

Aktuális

Ismét rekordot döntött az online kiskereskedelem
Egy év alatt harmadszor múlta felül minden korábbi teljesítményét az internetes és csomagküldő értékesítés Magyarországon.

Fricz Tamás blogja

Erkölcsi értelemben leírta magát, aki a halált politikai érdekek mentén mérlegeli
Akinek a gyászolók tömege „kihasználatlan kommunikációs lehetőség”, az menthetetlen.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!