Gy. Németh a kormányt hibáztatja, mert szerinte nem készítették fel az idősotthonokat

A főpolgármester-helyettes szerint az oltócsapatok „meglepetésszerűen” vonultak az idősotthonokba beoltani a lakókat.

Magyar Nemzet
2021. 01. 07. 16:43
null
Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gy. Németh Erzsébet a 24.hu-nak arról panaszkodott, hogy szerinte a kormányzat túl későn jelezte az idősotthonoknak, hogy másnap elkezdik beadni a védőoltást, így a főpolgármester-helyettes szerint az oltócsapatok „meglepetésszerűen” vonultak ki az idősotthonokba beoltani a lakókat.

Gy. Németh ezzel magyarázta, hogy nem volt idő felkészülni, s nem volt idő az oltástól vonakodó lakók meggyőzésére. Mint mondta, az utóbbit tovább nehezíti, hogy sok lakó gyámság alatt áll, így saját maguk nem is dönthettek az oltás beadatásáról.

A főpolgármester-helyettes érvelése azért is érthetetlen, mert korábban a négy intézményből összesen 1226 ember jelentkezett az oltásra, ami nagyjából a fele a lakók és az otthonokban dolgozók teljes létszámának,

tehát a megfelelő előkészületeket és tájékoztatást már akkor megkezdhették volna, amikor felmérték az otthonokban lakók és dolgozók oltásra való igényét.

A főpolgármester-helyettes arról is beszélt, hogy annyi adag vakcinát szállítottak a helyszínre, amennyi oltást kértek, így utólag sokan már nem kaphatnak oltást. Aztán hozzátette, néhányan azért igen, mert egy ampulla ötoltásnyi vakcinát tartalmaz, tehát ötösével kerekítve tudják teljesíteni az oltóanyag iránti kérelmeket.

Mint azt lapunk is megírta, csütörtöktől az idősotthonokban is megkezdődik a koronavírus elleni vakcina beadása. A mobil oltócsoportok először a négy legnagyobb létszámú intézménybe: a Pesti úti idősotthonba, az újpalotai Olajág Otthonba, valamint egy pécsi és egy miskolci idősotthonba szállnak ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.