Gyárfás ma megkezdi vádlotti vallomását

Három napra tervezett vádlotti vallomását kezdi meg ma Gyárfás Tamás, aki a vád szerint előbb Tasnádi Pétert bízta meg Fenyő János megöletésével, majd ­miután Tasnádi nem végezte el a „munkát”, Portik Tamást vette rá, hogy ölesse meg üzleti ellenségét, a ­Vico-birodalom urát.

Magyar Nemzet
2020. 02. 11. 6:30
null
A vállalkozó felbujtóként felelhet a Fenyő-gyilkosságért Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyárfás Tamásnak felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettéért kell felelnie Fenyő János megöletése ügyében. A sportvezető ma a bíróság előtt megkezdi háromnaposra tervezett vallomását. A vádirat szerint Gyárfás az 1990-es évek meghatározó jelentőségű médiavállalkozója volt, akárcsak Fenyő János, aki a Vico Rt. vezérigazgatója volt. A vádlott és a sértett között az 1990-es évek közepétől üzleti vita, hatalmi harc, és ezekből fakadóan erős személyes ellentét alakult ki. Gyárfás Tamás 1997-ben elhatározta, hogy a játszma végleges lezárása érdekében megöleti Fenyő Jánost. Emiatt 1997 szeptemberében megbízott egy, az éjszakai életből közismert személyt – Tasnádi Pétert – az emberöléssel, aki azt 12 millió forintért vállalta, azonban miután átvett hatmillió forint előleget, nem teljesítette a megbízást. Emiatt a vád szerint Gyárfás megbízta Portik Tamást, akit 1994 óta ismert, hogy ölesse meg Fenyő Jánost. Portik elfogadta a megbízást és rávette – az emiatt időközben jogerősen elítélt – Jozef ­Rohácot Fenyő megölésére.

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, a bérgyilkosság feltárásában az jelentette a fordulatot, hogy 2017. szep­tember 17-én Gyárfást zsarolni kezdték korábbi, Portik Tamással folytatott beszélgetéseinek részleteivel. A sportvezető tájékoztatta erről akkori ügyvédjét, Bánáti Jánost, barátként pedig az azóta menesztett fellebbviteli főügyészt, Ihász Sándort, valamint a hatóság képviselőjét, Horváth András miniszteri biztost, de csak hosszú tétovázás után tett feljelentést.

Gyárfás a dokumentumot és a kazettát 2017. november ­27-én átadta a Nemzeti Nyomozó Irodának, amelyek alapján 2018. április 17-én az utcán őrizetbe vették és nyomozás indult ellene.

A vállalkozó felbujtóként felelhet a Fenyő-gyilkosságért
Fotó: Havran Zoltán

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.