Gyurcsány hiába próbált trükközni, már megint lebukott

Májusban Gyurcsány Ferenc tizenkét fiatal fiúval és lánnyal próbálta meg bebizonyítani, hogy a fiatalok mennyire szeretik. Most nyilvánvalóan kiderült, hogy ez nem volt több egy ócska trükknél: az akkori akcióban résztvevők nagy része ugyanis a Demokratikus Koalíció (DK) ifjúsági szervezetének a tagja. Magyarán Gyurcsány a tőle függésben álló fiatalokat kényszerítette arra, hogy álljanak ki mellette – írja az Origo.

Forrás: ORIGO.HU2020. 07. 02. 22:44
null
Fotó: BachPekaryMate
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, május 14-én volt az őszödi beszéd tizennegyedik évfordulója, és Kocsis Máté ebből az alkalomból arra kérte a fiatalokat, keressenek rá a volt kormányfőre és „válságkormányzására” az interneten. „Ti, akik 2006-ban nagyjából ugyanannyi idősek voltatok, mint ma az én gyerekeim, pont ugyanennyit tudtatok akkoriban a közéletről. Ezért sokatok nem emlékezhet arra, hogy ki is valójában az igazi Gyurcsány Ferenc. [...] Keressetek rá, és meglátjátok, ki is az igazi Gyurcsány Ferenc” – szólt a fiatalabb generációhoz.

A DK elnöke egy cukiskodó, fiatalosnak szánt posztban válaszolt a fideszes politikusnak. „Tegnap Kocsis Máté üzent a fiataloknak, hogy vigyázzanak nagyon velem. Ők most visszaüzentek, kértek, hogy osszam meg.” Írásával azt próbálta meg sugallni, hogy a tizen- és huszonévesek őt támogatják. Posztjában ezt tizenkét fiatal fiúval és lánnyal próbálta meg illusztrálni, akik egy egyentábla felmutatásával üzentek Kocsisnak.

Már eleve az gyanús volt, hogyan tudott ennyi fiatalt ilyen rövid idő alatt összeverbuválni Gyurcsány Ferenc. Most kiderült, csupán egy szánalmas trükkről volt szó: Gyurcsány Ferenc a tőle függésben álló fiatalokat kényszerítette szereplésre.

Szerdán alakult meg a Demokratikus Koalíció ifjúsági szervezete, a Demokratikus Lendület. És ha már ez megtörtént, akkor egyből akcióba is lendültek a Gyurcsány-párti aktivisták, amit közösségi oldalukon hoztak ország-világ tudomására. Ezzel csak egyetlen probléma volt: miközben a nemzeti konzultáción próbáltak gúnyolódni, ügyetlenül lebuktatták korábbi akciójukat.

Ugyanis vizuálisan is érzékeltették: a mai és a májusi, Kocsis Máté-ellenes performansz résztvevői között meglehetősen nagy a személyi átfedés. Magyarán korábban a DK-s aktivisták eljátszották, hogy az utcáról beesett fiatalként tiltakoztak Kocsis Máté posztja ellen, Gyurcsány Ferenc meg eljátszotta, hogy annyi „átlagos” fiatal rajongója van, hogy pillanatok alatt megmozdulnak érte.

A trükk nem jött be.

Amúgy az aktivistatrükk nem új keletű: a Demokratikus Koalíció legújabb szövetségese, a Jobbik, rendszeresen alkalmazza azt. Ander Balázs parlamenti képviselő emberei a nap első felében még kaposváriként gyűjtöttek aláírásokat, azonban délutánra már kercseligetiként figyeltek a lakossági fórumon. Jakab Péter pártelnök pedig egy képet posztolt arról, mennyire szeretik őt a magyarok, ám gyorsan kiderült, hogy a képen egy Jobbik-politikus van – írja cikkében az Origo.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.