Gyurcsány krákogással jelzett Karácsonynak, hogy ne válaszoljon a kérdésekre

A főpolgármester ingerülten teremtett le egy újságírót a közös baloldali sajtótájékoztatón.

Magyar Nemzet
Forrás: Hír TV2021. 05. 19. 15:28
null
A miniszterelnök-jelöltként is induló Karácsony Gergelyt folyamatos kontroll alatt tartja Gyurcsány Ferenc Forrás: Magyar Hírlap
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egy olyan országban szeretnék élni, ahol az újságíró kérdezhet – hangoztatta szombaton Karácsony Gergely, amikor bejelentette, hogy indul a baloldal miniszterelnök-jelölti előválasztásán. A Hír TV beszámolójából azonban kiderül, hogy a főpolgármester most sem mondott igazat. Karácsony ugyanis tegnap Dunaújvárosban tartott közös sajtótájékoztatót a baloldali pártvezetőkkel, ahol egy televízió riportere zavaros doktori disszertációjáról kérdezte őt. Válasz helyett a főpolgármester azonban ingerülten csak azt hajtogatta az újságírónak, hogy „szégyellje magát”.

A jelenetet mégis a tornacipőjében toporgó, vöröslő fejű Gyurcsány Ferenc koronázta meg, aki más megoldás nem lévén, hangos krákogással jelezte Karácsonynak, hogy ne válaszoljon a kérdésre.

A „szavak nélkül is megértjük egymást” viszony persze nem meglepő annak tükrében, hogy bár a főpolgármester nem veri nagydobra, valójában közel tíz éve szoros, bizalmi kapcsolat fűzi a DK elnökéhez. Ennek jegyében Karácsony korábbi cége például tízmilliós nagyságrendben kapott állami megbízást a Gyurcsány-kormány idején, amikor a Miniszterelnöki Hivatal koordinációs államtitkárságának dolgozott politikai tanácsadóként.

Nem csoda hát, hogy a Fidesz „Gyurcsány-show-ként” emlegeti Karácsony miniszterelnök-jelölti ambícióit, hiszen – mint Dunaújvárosban is kiderült – a DK elnöke cirkuszi porondmesterként rángatja őt úgy, ahogy csak akarja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.