Hajnal Miklós lehet a Hegyvidék baloldali jelöltje 2022-ben

Helyi információk szerint Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja indulhat az országgyűlési képviselői székért a Hegyvidéken. Hajnal Miklós lemondott az önkormányzati képviselői mandátumáról országos feladataira hivatkozva, helyét Vadász Gábor vette át.

2020. 11. 10. 11:23
null
Hajnal Miklós Momentum-szóvivő az ÁSZ előtt magyarázza pártja bizonyítványát Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy év alatt immár a harmadik momentumos önkormányzati képviselő foglalja el ugyanazt a önkormányzati képviselői posztot a XII. kerületben. A párt kompenzációs listás helyét először Matiz Károlynak osztották ki, majd átvette Hajnal Miklós, a Momentum szóvivője. A párt elnökségi tagja azonban országos feladatai miatt a múlt hónapban visszaadta képviselői megbízatását.

Hegyvidéken arról szólnak a pletykák, hogy a 2022-es választás állhat a lemondás hátterében, ugyanis a Momentum Hajnal Miklóst látná szívesen a baloldal jelöltjeként.

„Úgy éreztem, hogy az önkormányzati munkát jobban el tudja látni más helyben. Ettől függetlenül a hegyvidéki Momentum tagja maradok, és ugyanúgy számíthatnak rám a további megmozdulásokban, ügyekben” – mondta Hajnal Miklós a XII. kerületi IttLakunk.hu portálnak. Hajnal Miklós országgyűlési képviselő ambícióit azt is bizonyítja, hogy Gulyás Gergely, fideszes országgyűlési képviselőt lemondásra szólította fel, mert a Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy a következő választáson nem indul újra Hegyvidékért. Gulyás kitért arra, hogy nem önszántából hozta meg a döntést, hanem mert a kampányban más feladatai lesznek, és a Fidesz elnöksége erre kérte.

A Fidesznél már eldőlt, hogy a kormánypárt jelöltjeként Fürjes Balázs, a fővárosi és agglomerációért fejlesztésekért felelős államtitkár indul a soron következő országgyűlési választáson a XII. kerületben.

Hajnal Miklós helyét a hegyvidéki képviselő-testületben Vadász Gábor veszi át, aki a Momentum XII. kerületi elnökségének tagja, és tavaly ősszel az 5. számú választókörzetben indult képviselőnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.