Nemzeteink érdekeit szolgálja a magyar–indiai kapcsolatok fejlesztése

A magyar kormányfő őszinte üdvözletét és jókívánságait fejezte ki levelében az Indiai Köztársaság függetlenségének 74. évfordulója alkalmából Narendra Modi indiai miniszterelnöknek.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 15. 8:19
ORBÁN Viktor
Budapest, 2018. október 4. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Hagyományok Háza székhelye, a felújított Budai Vigadó átadásán 2018. október 4-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Havasi Bertalan tájékoztatása szerint Orbán Viktor ünnepi köszöntésében a következőket írta: Magyarország és India kapcsolata hagyományosan szoros és baráti, amely a történelmi előzményekre, a kölcsönös tiszteletre és a közös értékekre épül.

„Az utóbbi években folyamatosan erősödő együttműködésünk kitűnő alapot teremtett a további fejlődéshez, amely hitem szerint nemzeteink érdekeit szolgálja”

– fogalmazott.

A kormányfő biztosította India miniszterelnökét arról, hogy Magyarország továbbra is erősen elkötelezett az együttműködés fokozása mellett, még a globális világjárvány okozta nehéz helyzetben is.

„Őszintén remélem, hogy személyesen is tárgyalhatok önnel a kölcsönös érdeklődésre számot tartó globális, regionális és kétoldalú kérdésekről, mihelyt a koronavírus-járványt sikerül ellenőrzés alá vonni” – írta a miniszerelnök.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.