Az elmúlt fél évben hazánk minden népesedési mutatója javult

A természetes fogyás 23 százalékkal mérséklődött és harminc százalékkal többen kötöttek házasságot.

Forrás: KINCS2020. 06. 30. 14:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt fél évben 6 százalékkal nőtt a gyermekvállalási kedv – közölte a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS). Hosszú idő után elkezdett nőni a születések száma, annak ellenére, hogy a szülőképes korú nők száma továbbra is csökken.

2019 decembere és 2020 májusa között 44 308 gyermek született, ez 5,4 százalékkal – 2256 kisbabával – több, mint az előző év azonos időszakában.

A téli és a tavaszi hónapokban 24 120 pár mondta ki a boldogító igent, ami még a járványhelyzet ellenére is 30 százalékkal több az egy évvel korábbi házasságkötésekhez képest. Az elhunytak száma 6,2 százalékkal volt kevesebb december és május között, így a halálozások csökkenése és a születések emelkedése miatt a természetes fogyás 23 százalékkal mérséklődött – tájékoztatott a KINCS.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.