Hollik István: Sajnos az a helyzet, hogy igazunk lett!

Ne becsüljük alá a koronavírust, de ne is keltsünk pánikot – ezt az elvet tartja irányadónak a Fidesz kommunikációs igazgatója is, aki arra kéri az ellenzék képviselőit, hogy ne csináljanak pártpolitikai kérdést a járványból. A Nyolcasban G. Fodor Gábor vendége Hollik István volt. A Fidesz kommunikációs igazgatójával három nagy téma került terítékre, a koronavírus, a migránsválság és a nemzeti konzultáció kérdése.

Forrás: Hír TV2020. 03. 09. 11:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Vannak, akik ebből is napi politikát próbálnak csinálni és napi politikai előnyökért képesek ebből is hasznot húzni, ami azért furcsa, mert múlt héten Pintér Sándor több órán keresztül tájékoztatta az egész operatív törzs működéséről minden frakcióvezetőt, minden parlamenti pártnak a frakcióvezetőjét, ott voltak a Gyurcsány-féle pártból is, érdekes módon akkor még szolidabban fogalmaztak, aztán kijöttek, valószínűleg Fletó helyretette őket és akkor visszaálltak a vágányra és ebből is pártpolitikát akarnak csinálni. Mi azt kérjük továbbra is, hogy ezt ne tegyék„ – jegyezte meg Hollik István az ellenzék koronavírushoz való hozzáállásával kapcsolatban.

Ami az illegális bevándorlás kérdését illeti, a Fidesz kommunikációs igazgatója így fogalmazott: „Mi 2015. óta azt mondjuk, hogy hiba az, hogy Európa a biztonságát tulajdonképpen egy európai uniós – török megállapodásba helyezi. Nem maga védi meg saját határait, hanem pénzért cserébe azt várja el Törökországtól, hogy ő védje meg a Nyugat-Balkáni útvonalon legalábbis. Mondta ezt az a magyar kormány és az a Magyarország, akinek egyébként kiegyensúlyozott kapcsolata van a török elnökkel és Törökországgal magával, de mi már akkor is azt mondtuk, hogy ez egy hazárdjáték. Sajnos az a helyzet, hogy igazunk lett!”

Talán a szerencse, talán a jobb belátás kérdése, de 2015-höz képest 180 fokos fordulatot vettek az Európai Unió tagországai a migrációs kérdésekkel kapcsolatban. A helyzet ugyanakkor sajnos nem ilyen egyszerű. Ami a migráció és a koronavírus kapcsolatát illeti, az alábbiakra hívta fel a figyelmet Hollik István: „Ez a két dolog összekapcsolódik és ez az illegális migrációs hullám nem csak terrorfenyegetettséget jelent, hanem a koronavírus tekintetében járványveszélyt is jelent, ezért kel mindenképpen megállítani.”

Ezt követően a nemzeti konzultáció jelentőségére is kitért a Fidesz kommunikációs igazgatója, különös hangsúllyal a börtönbiznisz és a Gyöngyöspatán történtek tekintetében.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.