Hosszú idő után ismét száz fő alatt az elhunytak száma

Már 4,8 millióan jelentkezek a koronavírus elleni oltásra, miközben egyre többen gyógyulnak fel a betegségből.

Magyar Nemzet
Forrás: Koronavírus.gov.hu2021. 05. 09. 10:19
null
Székesfehérvár, 2021. április 28. Védõfelszerelést viselõ orvos és ápolók egy oxigénellátást segítõ helmet sisakot helyeznek fel egy betegre a koronavírussal fertõzött betegek fogadására kialakított központi intenzív osztályon a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban, Székesfehérváron 2021. április 28-án. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is zajlik az oltás, Magyarországon a beoltottak száma 4 288 641 fő, közülük 2 488 118 fő már a második oltását is megkapta. 1145 új fertőzöttet azonosítottak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 791 709 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 98, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 28 602 főre emelkedett – olvasható a Koronavírus.gov.hu vasárnapi tájékoztatójában.

A legfrissebb adatok alapján a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 568 329 fő, míg az aktív fertőzötteké pedig 194 778 főre csökkent. 3353 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 403-an vannak lélegeztetőgépen.

A közleményben kiemelik, hogy már több mint 4,8 millióan regisztráltak oltásra, és nyolcvan százalékuk meg is kapta azt.

Emlékeztetnek, hogy péntek éjfélkor lezárult a 16–18 évesek regisztrációja a jövő heti oltáshoz, több mint 84 ezer fiatal regisztrált, számukra is napokon belül megnyílik az online időpontfoglaló, amelyről külön tájékoztatást adnak majd.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.