Idősek kifosztóit ítélték börtönre Zalaegerszegen

Forrás: MTI2019. 10. 22. 22:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Részben súlyosabb, letöltendő börtönbüntetést kapott jogerősen az a négy vádlott, aki Szegedtől Zalaegerszegig több városban idős embereket fosztott ki – tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője kedden az MTI-t.

Vándor Virág felidézte: a három nő és férfi társuk 2017 tavaszán három hónap alatt kilenc idős embertől összesen több mint ötmillió forintot zsákmányolt. Kitalált ürügyekkel bejutottak a sértettekhez, a lakásban elterelték a figyelmüket, hogy társuk közben pénz és értékek után kutasson.

Szegeden, Cegléden, Mátészalkán, Gyöngyösön, Székesfehérváron, Nagykanizsán és Zalaegerszegen fosztottak ki időseket, a legkisebb zsákmány 200 ezer forint volt, a legnagyobb meghaladta az egymillió forintot.

Az elsőrendű vádlottat tavasszal a bíróság két év, öt évre felfüggesztett börtönre ítélte, amit most négyéves, letöltendő börtönbüntetésre változtatott a törvényszék, hivatkozva a vádlott különös visszaeső voltára és arra, hogy feltételes szabadságvesztés ideje alatt követte el az újabb bűncselekményeket. Nagyobb súllyal vette figyelembe a bíróság az üzletszerűen, bűnszövetségben és csoportosan történt elkövetést is, a nő ezért feltételes szabadságra sem bocsájtható.

A másodrendű vádlottra kiszabott négyéves börtönbüntetést a törvényszék helybenhagyta, harmadrendű társuk esetében a kétéves börtönbüntetést egy évre enyhítette, aminek végrehajtását három év helyett két évre felfüggesztette.

A három nőt a bűncselekmények helyszínére fuvarozó és a lakásokban kutakodó, negyedrendű vádlottként szereplő férfira – családi és az egészségi állapotát figyelembe véve – hét év helyett hat év letöltendő börtönt szabott ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.