Ismét Magyarország ellen hergel Donáth Anna

Donáth Annát nem zavarja a Fővárosi Törvényszék ítélete és annak indoklása, miszerint a Klubrádió sorozatos szabálytalanságot követett el.

Hertelendy Gábor
2021. 02. 17. 15:29
DONÁTH Anna Júlia; JAKAB István
Budapest, 2020. július 14. Donáth Anna Júlia, a Momentum EP-képviselõje felszólal a koronavírus gazdasági hatásaival kapcsolatos európai uniós gazdasági intézkedésekrõl szóló kormánypárti javaslat vitáján az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. július 14-én. Mögötte Jakab István, a parlament fideszes alelnöke. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kezdeményezné a jogállamisági mechanizmus életbe léptetését Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti (EP) képviselője a Klubrádió ügye miatt – derül ki a baloldali politikus Facebook-bejegyzéséből. Az EP-képviselő ugyanakkor a posztjában maga ismeri el, hogy a mechanizmus kizárólag az uniós pénzekkel történő közvetlen visszaélésekkor léphet életbe.

„Orbán Viktor rendszere újabb független médiumot darál be és lehetetlenít el. Persze papíron ismét minden a legnagyobb rendben van, hiszen a piszkos munkát egy függetlennek hazudott médiahatósággal intézték el, a kormánynak látszólag ehhez semmi köze nincsen” – hangoztatta Donáth Anna annak ellenére, hogy lapunk korábban jelezte,

a Klubrádió kétszer is hiányos adatszolgáltatást küldött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH). Ennek értelmében a Fővárosi Törvényszék ítéletet hozott, miszerint vasárnap óta kizárólag internetes rádióként működhet tovább a baloldali médium.

Donáth Anna ismét hazánk ellen hergel a Klubrádió ügye miatt Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Bár a Klubrádió fellebbezést nyújthat be, amit várhatóan meg is fog tenni, de jogerős ítélet február 14-ig már nem várható – tette hozzá a Media1 elnevezésű baloldali portál, amely szerint a bíróság azzal indokolta ítéletét, hogy a Klubrádió a korábbi jogsértései ügyében nem nyújtott be fellebbezéseket, így azok jogerőssé váltak. Az Azonnali.hu azonban arra emlékeztetett,

a Klubrádió ügye szimbolikus politikai ügynek minősül, ezért csak olyan jogállamiság-sértéseket szankcionálhat az Európai Bizottság, amelyek „kellően közvetlen módon sértik vagy súlyosan veszélyeztetik az EU pénzügyi érdekeit vagy az EU hatékony és eredményes pénzgazdálkodását”.

Donáth Anna az LMP-s Ungár Péter tulajdonában álló portálnak úgy nyilatkozott, beadványt írt az Európai Bizottságnak arról, hogy tisztázzák, hol tartanak a hozzájuk már korábban a magyar médiahelyzettel kapcsolatosan beadott kötelezettségszegési eljárás iránti kérelmek.

Az EP-képviselő kijelentette: „a magyar médiaszabadságot szétverő propagandagépezetet EU-s forrásokból építették.” Ezzel a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványra is utalt, amelynek semmi köze nincs a Klubrádióhoz és annak frekvencia-ügyéhez.

– A jogállamisági mechanizmusról akkor derül ki, hogy mire jó, ha a gyakorlatban elkezdjük tesztelni – mondta Donáth Anna, aki közölte azt is: bármilyen eszközt bevetne, hogy a Európai Bizottság lépjen a magyar médiahelyzet ügyében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.