Jakab Péter a paprikás krumpli után is homorított egyet

A sánta kutyát valóban nehezebb lenne utolérni!

Nagy Árpád
2019. 09. 09. 15:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Történt, hogy a Jobbik frakcióvezetője, jobb dolga nem lévén, bemutatta, hogyan készíti a paprikás krumplit. Azaz bemutatta volna, mert mindössze egy, a krumpli után talán legfontosabb összetevőt felejtett ki belőle.

A pirospaprikát!

Nagyanyám, Isten nyugosztalja, el is bujdosott volna ura elől a kukoricásba, ha anno ilyen löttyöt tesz elibe. Sok mindenki másnak is van szégyellni valója, ne ítéljük el emiatt a Jobbik kuktáját, de azt azért jegyezzük meg, hogy nem mindenki mutogatja azt a nagy nyilvánosság előtt.

Persze, megint más kérdés az, amikor valaki az igazságnak nem minden szálát bontja ki, legyen az a liberálisokat balról előzni kívánó pártocska kuktája (frakcióvezetője) is, arról bizony illő szólnunk.

Legfrissebb videójában Jakab úr azt állítja, hogy olcsóbb a benzin a fővárosban, mint vidéken, és ebből, homlokát sűrűn ráncolva, sommás következtetéseket von le, a kormány vidékellenességét fejtegetve.

Nézzük el neki, hogy nem képes felfogni a tényt, hogy a MOL egy magánvállalat – üzletpolitikáját, mint ahogy minden ilyen vállalatnál, a profit és nem Jakab Péter óhaja befolyásolja –, mert az ilyen képességek birtoklása az adott pártban nyilván nem jelent prioritást bármely tisztség betöltése szempontjából. Viszont, mutassunk rá a félrevezetés együgyű és átlátszó lényegére.

Egyrészt, csak Budapesten és környékén a holtankoljak.hu 134 benzinkutat tart nyilván (persze több van).

Másrészt, aktuális budapesti tartózkodási helyem 20 kilométeres körzetben 361,9 forinttól 426,9 forintig terjednek az árak.

Szájbarágósan, hogy Jakab Péter is megértse.

Ha a budapesti 426,9 forintos árat vetjük össze a Jakab-féle hajdúsági 385,9-es árral, akkor a budapesti autós 41 forinttal többet(!) fizet egy liter benzinért, ha a 361,9-est, akkor 24-gyel kevesebbet.

Mivel Jakab úr egyik, hitelességet bizonyítani kívánó bravúrja az adott videóban azt sugallja, hogy azonos márkájú (MOL) kutaknak azonos árszintet kellene képviselniük országosan (vagy olcsóbbat vidéken), vegyük ezt is górcső alá.

Ha csak a MOL, MOL Partner+ kutakat vizsgáljuk, akkor 372,9 és 414,9 forint között mozognak az árak.

Így a budapesti és környékbeli autósok fizethetnek 13 forinttal kevesebbet, de 29-cel(!) többet is egy-egy liter benzinért!

Újat mondtam volna?

Nem.

Ezzel minden autós tisztában van, tehát Jakab Péter legfrissebb videójában a benzinkutaknál soha sem tankolókat célozhatta meg.

Nagy izgalommal várom a következő videót.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.