Jakab Péter kétszínűségéről beszélt Orbán Viktor

Nem szegény ember Jakab Péter. Miért tesz úgy, mintha nem lenne milliomos? – kérdezte Orbán Viktor a Jobbik elnökét. Jakab Péter hihetetlenül fényűző életmódja azután derült ki, hogy szolgálati autójával karambolozott.

Magyar Nemzet
2021. 03. 16. 18:13
JAKAB Pter
Budapest, 2020. április 6. Jakab Péter, a Jobbik elnök-frakcióvezetõje felszólal napirend elõtt az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. április 6-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Régóta figyelem a hozzászólásainak azokat az elemeit, amelyek arról szólnak, hogy ön egy szegény ember. De ön nem mond igazat, ön egy sikeres ember. Miért csinál úgy, mintha ez nem lenne így? Ön több millió forintot keres, ön többszörös milliomos. Nem sajnáljuk öntől, csak értetlenül állunk azelőtt, hogy eljátssza itt a szegénylegényt, miközben minden hónapban több millió forintot keres, saját autója, saját sofőrje, saját titkársága van, és ezért nekünk tesz szemrehányást. Ez kétszínűség, képviselő úr – jegyezte meg Orbán Viktor miniszterelnök a Jobbik elnökének, Jakab Péternek adott viszonválaszában a Parlament keddi ülésén.

Orbán Viktor arra is rámutatott, hogy a nehéz helyzetbe került vállalkozásokat bértámogatással, hitelmoratóriummal, a járulékok elengedésével, adócsökkentéssel is támogatta a kormány. A miniszterelnök emlékeztetett: a Jobbik szövetségese, Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején erre nem volt lehetőség.

Jakab Péter a szegény ember látszatát kelti, miközben havi többmilliós fizetés, bérelt autó és sofőr, luxusiroda és bérelt lakás áll a rendelkezésére
MTI/Koszticsák Szilárd

Jakab Péter szerint a kormány, úgymond, pofára fog esni. Erre a miniszterelnök úgy reagált: a szerencsi időközi választáson a Jobbik esett az arcára, amikor diadalt hirdettek, mégis vereséget szenvedtek.

Jakab Péterről, a Jobbik „kispolgári külsőségeket magára öltő elnökéről” a februári autóbalesete (a sofőrjéről kiderült, hogy egy közismert antiszemita) után az Origó.hu írta meg, hogy megközelítőleg havi 6,2 millió forintnyi tiszteletdíj és juttatás jár neki.

A Jobbik elnöke előtt az átlagember számára elképzelhetetlen távlatok nyíltak, hiszen többmilliós fizetése mellett sofőr furikázza, luxusirodát és a főváros elit negyedében található lakást bérelhet, de akár milliókat szánhat bizalmasainak kifizetésére is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.