Karácsony saját sikerének tudja be a kormány intézkedéseit

A vártnál jobban sikerült Magyarországon a koronavírus-járvány elleni védekezés. A kormány által gyakran emlegetett közös teherviselést büntetésként kommunikálták az ellenzéki önkormányzatok, ezzel szemben Csepel Önkormányzata nem élte meg tragikusan a források szükséges átcsoportosításait. Emellett a kevés halottszámot és alacsony fertőzöttséget ellenzéki hangok próbálják elvitatni a kormánytól. Karácsony Gergely főpolgármester odáig merészkedett, hogy Facebookra feltöltött videójában azt állítja: a kormány az ő tanácsait követte a védekezésben.

2020. 05. 17. 17:44
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2020. március 9. Karácsony Gergely fõpolgármester beszél a Fõvárosi Közterület-fenntartó Zártkörûen Mûködõ Nonprofit Részvénytársaság (FKF Nonprofit Zrt.) és a szakszervezet között létrejött 2020. évi bérmegállapodás aláírásán a cég vezérigazgatóságán 2020. március 9-én. A megállapodás szerint a fizikai dolgozók tízszázalékos, a szellemi dolgozók egységesen hétszázalékos béremelést kapnak. MTI/MTI Fotószerkesztõség/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járvány elleni védekezés első szakaszában az ellenzék folyamatosan bírálta a kormány erőfeszítéseit, kormánypárti politikusok óvatosan meg is jegyezték, hogy úgy látszik, az ellenzék a vírusnak drukkol. Mostanra kiderült, hogy a kormány idejében megtett védekezései hatásosnak bizonyultak, a kommunikációt megfordította az ellenzék: ők javasolták az eredményes megoldásokat a kormánynak. Karácsony Gergely főpolgármester egy videót is készített arról, hogy az ő javaslatai alapján cselekedett a kormány, azt sugallva, hogy ő védte meg az országot a koronavírustól. Arról már nem ejtett egy szót sem, hogy a fővárosi fenntartású idősotthonokban, mint a Pesti útiban vagy a Kamaraerdei intézményben, miért alakultak ki gócpontok.

Az önkormányzatoktól elvett fájdalmas veszteségként kommunikálják az ellenzéki pártok azokat a költségeket, amit az állam fordított a területükön a koronavírus elleni sikeres védelemre. A Csepel.info úgy értesült, hogy a 168 Óra hetilap önkormányzatoknak elküldött kérdései alapján a kiemelkedően sikeres védekezést fájdalmas elvonásként jellemzik.

„A kormány sikeres védekezése számításaik szerint 400 csepeli ember életét mentette meg eddig. Lehet-e veszteségnek tekinteni, hogy ennyi ember nem halt meg?”– kérdezte válaszában a csepeli önkormányzat.

„A koronavírus elleni védekezést a kormány és az Operatív Törzs irányítja. Az önkormányzatoknak a védekezésből jóval kisebb feladatok adódnak. Olyanok, mint például az idősotthonok, óvodák, bölcsődék, és más önkormányzati fenntartású szociális intézmények védelme, közterületek rendben és tisztán tartása. A kormány által irányított védekezés az összes magyar önkormányzat területén megvalósul. Ráadásul jelenleg a világ egyik legsikeresebb koronavírus elleni védekezéséről van szó. Ezért nem lehet elvonásról beszélni, csak a források átcsoportosításáról.” – reagált a baloldali lapnak a Csepeli Önkormányzat. A védekezésre fordított költségekről úgy vélekedett a kormánypárti vezetésű városvezetés, hogy főként költségcsökkenései voltak, hiszen nem valósultak meg például azok a programok, rendezvények, amelyeket tervezett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.