Készültségben a magyar reptér

2020. 01. 28. 18:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

- A Budapest Airport szerdától megkezdi az utasforgalmi területeken a vírusölő folyékony kézfertőtlenítő szerek kihelyezését, továbbá fokozottan ügyel a gyakoribb fertőtlenítő takarításra. Emellett a repülőtér nyilvános területein információs táblákat helyez ki, amellyel felhívja a figyelmet a legfontosabb megelőző higiéniai teendőkre – közölte a Magyar Nemzet megkeresésére a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője a koronavírussal kapcsolatos felkészültségről. Jelezték: jelentős készlettel rendelkeznek minden szükséges védőfelszerelésből (védőruhák, kesztyűk, maszkok, cipővédők, virucid kézfertőtlenítő gélek, törlőkendők) és részletesen kidolgozott eljárásrenddel készek támogatni a hatóságok munkáját egy esetleges rendkívüli repülőtéri intézkedés elrendelésekor.

A Budapest Airport folyamatos kapcsolatot tart fenn a Nemzeti Népegészségügyi Központtal, a Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztályának repülőtéri népegészségügyi kirendeltségével, hogy a rendkívüli óvintézkedéseket haladéktalanul be tudják vezetni a repülőtéren.

A Budapest Airport az érintett repülőtéri társszervekkel és a népegészségügyi központtal az új koronavírus megjelenésének kezdetétől fogva folyamatosan egyeztet, emellett megtette a szükséges felkészülést az óvintézkedések bevezetésére. Szükség esetén erről egyébként a jelenleg hatályos jogszabályok alapján a Nemzeti Népegészségügyi Központ dönt, és az ellenőrzési feladatokat is a hatóságok látják el.

Ha óvintézkedésekről döntenek, úgy a nemzetközi légi kikötő felkészült például a fertőzött utasok elkülönítésére, a karanténra, az épületek és légi járművek fertőtlenítésére, ám addig is folyamatosan biztosítva van a gördülékeny utasforgalom – hangsúlyozták.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.