Kijelölték az egészségügyi dolgozók védőoltását végző kórházakat

A koronavírus elleni védőoltásokra felkészülés első állomásaként kijelölték azt a huszonöt kórházat, ahol majd megtörténhet az egészségügyi dolgozók védőoltása – közölte a Koronavírus Sajtóközpont.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 12. 09. 19:37
null
Budapest, 2020. április 21. A kormany.hu által közreadott képen védõfelszerelést viselõ orvosok a koronavírussal fertõzött betegek fogadására kialakított részlegen az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 2020. április 21-én. MTI/kormany.hu/Árvai Károly Fotó: kormany.hu/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden megyében lesz erre a célra kijelölt oltópont, és egy kórház 4-6 oltópontot is kialakít majd. Budapesten a Honvédkórházat, a Dél-pesti Centrumkórházat, a Szent János és a Szent Imre Kórházat, a Korányi Pulmonológiai Intézetet és a Semmelweis Egyetemet, vidéken a megyei központi kórházakat, Pest megyében pedig a Flór Ferenc Kórházat jelölték ki oltópontnak – írták.

A kórházaknak az oltásra külön helyiségeket kell kijelölniük, kötelesek biztosítani az online és telefonos bejelentkezési lehetőséget az oltást igénylő egészségügyi dolgozóknak, az elvégzett oltásokról nyilvántartást kell vezetniük, az átoltott embereknek pedig oltási igazolást kell adniuk.

Az oltópontok kijelölésére azért van szükség, hogy az egészségügyi intézmények időben fel tudjanak készülni arra, ha megérkezik Magyarországra a megfelelő és engedélyezett vakcina. A kijelölt kórházakban a vakcina tárolására a hűtési feltételek adottak – tudatták.

A közleményben emlékeztettek: az oltási terv szerint az egészségügyi dolgozókkal kezdődik majd a védőoltás, amely számukra is önkéntes.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.