Gyurcsányék álhírét cáfolja a Külügyminisztérium

A kormány által vásárolt védőmaszkokról terjesztett álhírt a Demokratikus Koalíció.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 03. 25. 15:21
null
A Demokratikus Koalíciót vezető házaspár a Momentummal versengve igyekszik begyűjteni az első szavazók szimpátiáját Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferenc zavarkeltése és a baloldali álhírek ellen című közleményében reagált a Külgazdasági és Külügyminisztérium a Demokratikus Koalíció (DK) napközben megjelentetett sajtóhírére. Az eredeti közleményben Gyurcsány Ferenc pártja azt állította, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) több millió darabot vásárolt abból a maszktípusból, amelyre az Európai Unió termékriasztási rendszere figyelmeztetést adott ki fertőzésveszély miatt.

Gyurcsány Ferenc pártja a kormány által beszerzett védőmaszkokról terjesztett álhírt
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A minisztérium emlékeztetett, hogy a járvány első hulláma alatt elképesztő verseny zajlott a védekezéshez szükséges eszközökért, így a maszkokért is az egész világ Kínában állt sorban: – 150 millió maszkot vásároltunk a védekezés frontvonalában dolgozó orvosoknak, ápolóknak – fejtették ki, hozzátéve, hogy az egyik beszállító, aki a 150 millióból kilencmillió maszkot hozott, esetleges forrásként egy olyan céget is feltüntetett, amelynek terméke nem megfelelő – írták a közleményben.

A KKM kiemelte, hogy a nem megfelelő terméket kínáló céggel megállapodás nem született, tehát ettől a cégtől maszkot nem vásároltak.

A tárca hangsúlyozta, a kormány a maszkok, lélegeztetőgépek és vakcinák vásárlásánál is kizárólag a magyar emberek egészségének és életének védelmét tartotta és tartja szem előtt. A minisztérium közleménye arra is rámutatott, hogy „a baloldal ezzel szemben kamuvideókat gyártott, folyamatosan hazudozik, és oltásellenes politikát folytat”.

Az MTI megkeresésére a maszkokat szállító Gyömrői-sarok Projekt Kft. is megerősítette, hogy az Ouleok cégtől nem szállított maszkot Magyarországra. Lehetőségként felvetődött, de a céget megvizsgálták, a lehetőséget elvetették, szerződést nem kötöttek. A maszkokat más cégektől vásárolták.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.