Kocsis Máté: Semmi meglepő nincs a baloldali előválasztásban

A baloldal parlamenti és közéleti magatartása az emberek elbizonytalanítására szolgál a járványhelyzet kellős közepén.

Magyar Nemzet
Forrás: Kossuth Rádió2021. 02. 28. 8:06
KOCSIS Máté
Budapest, 2021. február 22. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. február 22-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán

A baloldal parlamenti és közéleti magatartása az emberek elbizonytalanítására szolgál a járványhelyzet kellős közepén.

– Nincs az Országgyűlésnek Covid vizsgálóbizottsága, így a kormány nem vesz részt nem hivatalos, a baloldali pártok által kreált intézményekben – mondta a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Kocsis Máté hangsúlyozta, a baloldal parlamenti és közéleti magatartása az emberek elbizonytalanítására szolgál a járványhelyzet kellős közepén, akár az oltással, akár intézkedésekkel kapcsolatban.

– A parlament egészségüggyel foglalkozó bizottságát pedig az a Korózs Lajos vezeti, aki megalázta, megsértette tavaly a mentősöket kamuvideójában, és álhíreket terjesztett

– mondta a frakcióvezető, aki rossz szándékúnak és hiteltelennek tartja a „vizsgálóbizottsághoz” hasonló jellegű baloldali kezdeményezéseket.

– Arcátlanság, hogy pont olyan politikusok akarnak vizsgálatot lefolytatni, akik úton-útfélen akadályozzák a járvány elleni védekezést, például nem szavazták meg a szükséges intézkedéseket

– közölte, megjegyezve: ha a baloldalon múlt volna, nem lenne ágazati hiteltámogatás, moratórium, adó- és járulékcsökkentés vagy otthonfelújítási támogatás.

Kocsis Máté elmondta, hiteltelenek a Covid-vizsgálóbizottsághoz hasonló baloldali kezdeményezések Fotó: MTI/Kovács Attila

Szóba került Stummer János jobbikos képviselő álhíre is, akit Jakab Péter pártelnök bízott meg azzal, hogy kreáljon botrányt a Puskás Arénába tervezett alagút ügyéből. – A Jobbik célja egyértelműen az volt, hogy eltereljék a figyelmet Jakab Péter balesetének körülményeiről.

Még a legelvetemültebb Gyurcsány-párttagok is kétkedve fogadták ezt, hiszen a hihetőség határain kívül esik, hogy a magyar miniszterelnök miatt épüljön egy ilyen folyosó

– hívta fel a figyelmet Kocsis Máté, aki arról is beszélt, hogy ma Európában nem építenek olyan sportlétesítményt, ahol ne lenne autósfolyosó, amelynek léte tűzbiztonsági, terrorelhárítási és általános biztonsági okokra vezethető vissza.

A baloldali koalíció elkezdte a kampányt a 2022-es választásokra: 106 egyéni körzetben állítanak jelölteket. – A választási elkészülést folyamatosnak is tekinthetjük – mondta a frakcióvezető arra a kérdésre, hogyan készül a Fidesz–KDNP ezekre az időkre, majd hozzátette: most olyan jelölt indul a jövő évi országgyűlési választásokon a kormánypárt színeiben, aki parlamenti képviselői mandátumot szerzett az előző választáson.

– Míg a kormánypártok esetében nyilvánvaló és követhető, hogy mi fog történni a jelöltek összeállításakor, addig a baloldali pártoknál számos csalárd lépés van. A baloldali előválasztás előtt például gyakran hangoztatják annak újszerűségét és fontosságát, miközben semmi meglepő nem történik

– jelezte Kocsis Máté.

Emlékeztetett, hogy 2014-ben a Bajnai Gordon–Gyurcsány Ferenc–Mesterházy Attila-hármas tartott baloldali előválasztást, aztán kihozták, hogy utóbbi induljon közös miniszterelnök-jelöltként. A frakcióvezető szomorúnak tartja, hogy valójában a baloldali szavazók átverésére szolgál az egész koncepció, hiszen a folyamatokat egy az egyben Gyurcsány Ferenc irányítja, aki először beszélt közös listáról, az előválasztásról, valamint a közös miniszterelnök-jelölt szükségességéről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.