Konzultáció indult az egészségügy átalakításáról

Széles körű konzultációt indított az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Belügyminisztérium az egészségügy átalakítása érdekében.

Magyar Nemzet
2020. 07. 20. 10:24
null
20200521 budapest bajcsy zsilinszki korhaz es rendelo intezet bodnar attila foigazgato havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig soha nem látott széles körű konzultációt indított az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és a Belügyminisztérium az egészségügy átalakítása érdekében – írták közleményükben. Több mint 140 ezer egészségügyben dolgozó bevonásával, a véleményük figyelembevételével kívánja a kormány továbbfejleszteni az egészségügyi ellátórendszert.

A szakellátásban résztvevő szakdolgozók és egyéb felsőfokú végzettségű egészségügyi dolgozók július 20-tól oszthatják meg ezzel kapcsolatos javaslataikat, álláspontjukat az Emmi és a Belügyminisztérium webes felületein – tájékoztatott a tárca.

Hozzátették, minden szakmai csoportnak különböző időszakban nyílik erre lehetőssége. Eddig az intézményvezetők, a szakellátásban dolgozó orvosok és a kórházi gyógyszerészek nyilatkozhattak. Az egészségügyi konzultáció hiteles, naprakész ismeretek birtokában lehetővé teszi a dolgozók és a betegek igényeit mind jobban kiszolgáló munkafolyamat továbbtervezését is. Ezért minden érintettet arra kérnek, hogy szakmai javaslataikkal segítsék az eredményes átalakítást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.