Lezárják a debreceni idősotthonokat a járványveszély miatt

A koronavírus-fertőzések számának növekedése miatt rendkívüli intézkedést hozott a helyhatóság Debrecenben.

Magyar Nemzet
Forrás: hvg.hu2020. 08. 15. 13:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntektől látogatási és intézményelhagyási tilalmat rendelt el bentlakásos idősotthonában a debreceni önkormányzat a Hajdú-Bihar megyei koronavírus-fertőzések miatt – írta meg a hvg.hu. Az önkormányzat szerint az elmúlt időszakban a megyében diagnosztizált fertőzések, a megemelkedett esetszám miatt azonnali hatállyal újra bevezetik az intézményelhagyási és látogatási tilalmat a helyi Pallagi úti bentlakásos idősotthonban és annak Szávay Gyula utcai telephelyén, az ott élők és az intézményi dolgozók védelme érdekében. Mint írták, a bentlakásos szociális intézmények – kiemelten az idősotthonok – kiemelt kockázatú helyszínek a koronavírus-járvány időszakában; a járvány első szakaszában a gyors, hatékony intézkedéseknek köszönhetően eredményesen sikerült megóvni az önkormányzati fenntartású bentlakásos intézményben élők egészségét. Az elhelyezést igénylőknél a felvétel feltétele két negatív koronavírusteszt az intézmény közösségének védelme érdekében – áll a közleményben.

A Koronavírus.gov.hu adatai szerint az elmúlt egy hónapban 67-tel nőtt a Hajdú-Bihar megyei fertőzöttek száma. A Nemzeti Népegészségügyi Központ hétfőn pedig azt közölte, hogy a koronavírus örökítőanyagának mennyisége alapján enyhén növekedő tendenciát mutattak ki a szennyvízben Budapesten és Debrecenben is. A nemzetközi tapasztalatok szerint a szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedés négy-tíz nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának növekedését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.