Magyarország a legjobban védekező országok közé tartozik

Nemzetközi összehasonlításban rosszabbul állnak hazánknál sokkal tehetősebb országok is.

2020. 10. 06. 11:11
Bánki Erik; Selmeczi Gabriella
Selmeczi Gabriella kiemelte, csak a zéró tolerancia elfogadható a pedofíliával szemben. Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Selmeczi Gabriella (Fidesz) napirend előtti felszólalásában felidézte: szeptember óta napi hatszáz és ezer között van az új fertőzések száma, ezzel Magyarország a legjobban védekező országok közé tartozik. Kiemelte: tavasszal is jól védekeztünk, ráadásul a gazdasági intézkedések köszönhetően újra négy és fél millió fölött van a foglalkoztatottak száma. – A baloldal továbbra sem segít, ott folytatták, ahol tavasszal abbahagyták. Nekik az az érdekük, hogy minél rosszabb legyen a helyzet. Kamuvideókkal és álhírekkel támadták az egészségügyet – hangsúlyozta Selmeczi Gabriella. Emlékeztetett: a kormány elfogadta a Magyar Orvosi Kamara javaslatát, ez az a pillanat, amikor az orvosok bérében áttörő jelentőségű változás történik – mondta a képviselő.

Rétvári Bence, az Emmi államtitkára elmondta, hogy az adatok alapján jól állunk nemzetközi összehasonlításban, egymillió lakosra vetítve az elhunytak számát Magyarország jobban áll, mint számos, nálunk tehetősebb ország. A kereszténydemokrata politikus mintegy tucatnyi országot is felsorolt, Svájctól az Egyesült Államokig, ahol rosszabbak az adatok. – Magyarország igyekszik minden védelmi intézkedést megtenni – mondta az államtitkár. Felidézte: csak ott válik digitálissá az oktatás, ahol a koronavírus felbukkan. – Jól látható, hogy a környező országokban is egyre gyorsabban terjed a vírus – mondta Rétvári Bence. Hozzátette: Magyarországon ingyenes a tesztelés, akinél az orvos vagy hatóság rendeli el. Aki pedig magánszolgáltatónál szeretné elvégeztetni a tesztet, annak hatósági árat kell fizetnie ezért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.