Már lehet jelentkezni a harmadik oltásra

Európában először Magyarországon nyílik arra lehetőség, hogy a koronavírus elleni harmadik oltást is felvehessék az állampolgárok.

Magyar Nemzet
Forrás: Koronavírus.gov.hu2021. 08. 02. 9:59
null
Külföldön is elismerik, hogy a hazai átoltottság mértéke jelentős gazdasági lépéselőnyt jelent Fotó: Komka Péter Forrás: MTI/Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét végén egy beteg hunyt el koronavírus-fertőzésben, a két nap során pedig 155 új fertőzöttet azonosítottak – közölte a Koronavírus.gov.hu hétfőn, kiemelve: eddig 5 624 451 ember kapta meg az első oltását Magyarországon, közülük 5 443 749-en már a második adag vakcinát is megkapta.

Arra kérnek minden be nem oltott idős embert, hogy jelentkezzen a védőoltásra
MTI/Balázs Attila

A kormányzati portálon azt írták: 809 646-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma, 749 185 ember tekinthető gyógyultnak, és a járvány kezdete óta 30 027-re személy hunyt el.

Kórházban 76 koronavírusos beteget ápolnak, közülük tizenegyen vannak lélegeztetőgépen.

„Mivel a delta vírusmutáns több európai országban, és már hazánkban is terjed, ezért fontos, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg”

– hangsúlyozzák.

Hozzáteszik: a betegség elleni védelem megerősítését szem előtt tartva, Európában először Magyarországon nyílt lehetőség az állampolgároknak a koronavírus elleni harmadik oltás felvételére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.