A közbiztonság területén is megtörtént a fordulat + videó

Egy felmérés szerint a magyar emberek 90 százaléka úgy véli, hogy a rendőrök jól végzik a munkájukat.

Forrás: Alapjogokért Központ - Youtube2020. 07. 01. 11:11
null
A határokon szolgáló vámosok is előrébb kerültek az oltási rendben, mivel fokozottan ki vannak téve a fertőzésveszélynek Fotó: Máthé Zoltán Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Talán sokan emlékeznek még rá, hogy többek között mit is ígért az Orbán-kormány 2010-es hivatalba lépésekor. Nem kevesebbet, mint új közbiztonsági filozófiát, amire akkor szükség is volt, hiszen a korábbi MSZP–SZDSZ-kormányok ezen a területen is alaposan leszerepeltek.

Sohasem fogjuk magukra hagyni az egyenruhásainkat

– Magyarországon sosem fogják magukra hagyni az egyenruhásokat – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök múlt szombaton Budapesten a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának tisztavatóján. – A mi hazánk szíve közepe a törvényesség, a jog és a rend. Ezek kultúránk legnagyobb jótéteményei – fogalmazott a miniszterelnök a Kapisztrán téren tartott ünnepségen.

Orbán Viktor akkoriban azt is elmondta, hogy a kis bűncselekmény is bűncselekmény, „az nem megy, hogy a tyúklopást már nem akarjuk felderíteni” – fogalmazott tíz évvel ezelőtt a miniszterelnök, utalva arra is, hogy a 2010 előtti hatalom például tolerálta az úgynevezett megélhetési bűnözést.

A kormányváltást követően bevezetett intézkedéseknek mára jól látható és érezhető eredményei lettek.

Az Alapjogokért Központ a Youtube-csatornájára is felkerült videóban idézi fel, hogy mára sikerült eljutni oda, hogy a magyar emberek 90 százaléka úgy véli, hogy a rendőrök jól végzik munkájukat. Erről egy nemrég készült felmérés tanúskodik – emlékeztet rá a központ a videóban.

Hozzáteszik, hogy ugyanez a kutatás azt is megállapította, hogy az állampolgárok 80 százaléka emberségesnek és rátermettnek találja a hatóságokat.

A korábbi áldatlan állapotokat követően 2020-ra eljutottunk oda, hogy a rendőrség és a honvédség a legmagasabb presztízsű intézmények közé tartozik.

Helyreállt a fegyveres testületek becsülete, és ez így is van rendjén, hiszen ők arra tettek esküt, hogy a magyar állampolgárokat szolgálják, akár életük árán is. Mi pedig tisztelettel tartozunk nekik ezért – szögezi le a videóban az Alapjogokért Központ.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=IfUTzbG1sWQ&feature=emb_logo

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.