Márki-Zay szerint nem állhat Gyurcsány az élre

Ha Gyurcsány Ferenc vagy Dobrev Klára lesz Orbán Viktor kihívója 2022-ben, akkor bizonyos a Fidesz–KDNP kétharmados győzelme – véli Márki-Zay Péter. A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke ugyanakkor egyértelművé tette, hogy a DK nélkül nincs ellenzéki összefogás.

2020. 03. 11. 6:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferenc soha nem fogja leváltani Orbán Viktort – jelentette ki Facebook-bejegyzésében Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke. Márki-Zay Péter (képünkön) kiemelte: a Fidesznek az az érdeke, hogy Gyurcsány (esetleg a neje) legyen Orbán 2022-es kihívója, akkor bizonyos a kormánypártok kétharmados győzelme.

– Lényegtelen, hogy imádjuk vagy utáljuk Gyurcsány Ferencet (vagy Dobrev Klárát), az ő országos támogatottsága csak ahhoz elég, hogy nélküle ne lehessen sikeres ellenzék. Ha a választók azt látják, hogy Orbánt Gyurcsányra (DK-ra, Dobrevre, sőt akár csak Bajnaira) akarjuk lecserélni, el sem mennek a választásra vagy Orbánra szavaznak – jelentette ki Márki-Zay.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke bejegyzésében emlékeztetett egy tavaly nyári Századvég-kutatás eredményére, amelyben az embereket arról kérdezték, hogy Orbán Viktor és négy ellenzéki vezető közül kit tartanak alkalmasnak az ország kormányzására. Eszerint a válaszadók 52 százaléka Orbán Viktor mellett foglalt állást, a kérdésben szereplő négy ellenzéki politikus közül pedig Márki-Zay Péter szerepelt a legjobban, aki a válaszadók 33,1 százaléka szerint felelne meg a miniszterelnöki poszton.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke hozzátette: Gyurcsány Ferenc alkalmasságában csupán a válaszadók 20 százaléka bízott, míg közel háromnegyedük (73,3 százalék) ennek az ellenkezőjét gondolta. A DK-elnök felesége, Dobrev Klára ennél valamivel jobban szerepelt, őt tavaly nyáron 27,7 százalék tartotta alkalmasnak az ország vezetésére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.