Maruzsa Zoltán: Meg kell védeni a pedagógusokat

A közoktatásért felelős államtitkár kijelentette, a kormányban felháborítónak tartják a tanárok megalázását, és felmerült az iskolarendészetek felállításának lehetősége.

Csekő Imre
2020. 02. 03. 17:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fontosnak tartotta meglátogatni a gyöngyöspatai intézményt, hiszen jelenleg is működik az iskola a településen, ami megint egy országos nyilvánosságot kapott oktatással kapcsolatos ügy miatt került a figyelem középpontjába – mondta hétfőn Maruzsa Zoltán a gyöngyöspatai iskolában tartott tartott sajtótájékoztatón. A közoktatásért felelős államtitkár kijelentette, szükségesnek látta, hogy az iskola jelenlegi napi működéséről tájékozódjon.

A politikus beszámolt róla, hogy Horváth Lászlóval, a térség országgyűlési képviselőjével áttekintették a tankerület és az önkormányzat ellen folyó per helyzetét. Maruzsa Zoltán emlékeztetett rá, hogy múlt héten csütörtökön az önkormányzat és a tankerület személyre szóló levélben keresték meg a másodfokú ítéletben érintett roma fiatalokat, és felajánlották, hogy ha érdeklődnek a biztosítható oktatási lehetőségek valamelyike iránt, akkor a település polgármesteréhez fordulhatnak.

Az államtitkár a nagykátai eset kapcsán, ahol a helyi a ipari szakközépiskolában egy pedagógust ért mentális erőszak, megerősítette, hogy nincs helye a pedagógusok elleni támadásoknak az oktatási intézményekben. Maruzsa Zoltán beszámolt róla, Horváth László javaslatot fogalmazott meg, hogy a kormány vizsgálja meg miként lehetne intézményesen tovább erősíteni a pedagógusok védelmét. A közoktatásért felelős államtitkár ennek kapcsán kijelentette, a kormányban felháborítónak tartják a tanárok megalázását, és felmerült az iskolarendészetek felállításának lehetősége, az olyan intézményekben pedig, ahol többszörösen előfordult tanárok elleni erőszak, egy olyan kamera rendszer kialakítására kerülhet sor, amelynek komoly visszatartó ereje volna és növelhetné a biztonságot az iskolákban. – Meg kell védeni a pedagógusokat, és biztosítani számukra az oktató-nevelő munka biztonságát – hangsúlyozta Maruzsa Zoltán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.