Megbúbolták, de méltó büntetését még nem nyerte el

A kapzsi hentest előbb utolérték, mint a sánta kutyát.

Pósa Árpád
2020. 04. 09. 12:12
null
Tartós keresletnövekedés várható az otthon maradók miatt Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön kora reggel futott körbe az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye, amely szerint, megbüntették azt a hentest, aki aranyáron kínálta a csirkehúst.

A Magyar Nemzet korábban is foglalkozott az esettel Hát nem szégyelli magát az a hentes?! címmel a jogos felháborodásnak adtunk hangot. Beszámoltunk az ellenőrzésekről is, és egy budafoki riporttal bizonyítottuk be, az olcsó csirkemellről szóló hír nem kacsa.

De lépjünk vissza egy pillanatra a kályhához, azaz az ITM közleményéhez:

„Március közepén méregdrágán kínált csirkehúsról készült fotók váltottak ki komoly közfelháborodást a közösségi oldalakon. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére a fogyasztóvédelmi hatóság munkatársai helyszíni ellenőrzést végeztek a budapesti Lehel és Fővám téri piacokon 2020. március 18-án. A vizsgálat tapasztalatai szerint a széles körben elterjedt fényképeken látható csirkehús árak kirívónak voltak tekinthetőek, más üzletekben hasonló mértékű árakra nem akadt egyetlen példa sem. A vállalkozóval szemben fogyasztóvédelmi hatósági eljárás indult, amely 300 ezer forintos bírság kiszabásával zárult.”

Aki a koronavírus járvány (akkor még) előszelét kísérő rémhírek által lábra kapott pánikvásárlás hullámát meglovagolva próbált nagyot szakítani azzal, hogy nagyjából kétszeres áron kínálta a csirkehúst (a mellet például 2800 forintért), az nem is érdemel mást.

Illetve, dehogynem!

Mert ebben a 300 ezer forintban nincs benne az a jogos, kiérdemelt megvetés, amivel a vásárlóknak kellene illetni egy ilyen aljas hentes. Csupán emlékeztetőül, a kérdéses piac a Lehel téren van Budapesten. Hogy tudják, hol kell nagy ívben elkerülni azt a bizonyos pultot...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.