Megfejtettük az Index-rejtélyt!

Aki délig eb, kutya az délután is.

Nagy Árpád
2020. 07. 28. 11:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elbeszélgettem reggel Samu kutyámmal. Ahogy szoktam. Kerülgettük már egy ideje a témát, mint négylábú barátom ősellensége a forró kását, de csak szóba jön az Index-szappanopera. Mondom, megkérdem, ebek perspektívájából milyen a sztori, szerinte mi állhat a háttérben?

– Egyszerű, mint a faék – mondja. – Akkor a legokosabb az eb is – s lenne az ember is, ha esze volna –, ha már ismeri a történet végét, mert abból visszafejthető az előzmény. És jó eséllyel az ok is.

– Nofene! Hát az meg hogy?

– Kutya legyek – mondja Samu –, ha hamarosan nem két független – és objektív! – Index nyomul Fletó sötét úr ballib kórusában. Egyik az ő talpát, másik Fegyőrét nyalogatja majd. Márpedig ha így lesz, akkor én feltételezném azt is, hogy ez volt az eredeti szándék!

– De akkor mi ez a kutyakomédia a felmondással meg a sírással-rívással, sivalkodással, utcai vonulgatással, ami hetek óta folyik?! – akadékoskodom.

– Nagyobb mennyiségű cupákban mernék fogadni – mondja magabiztosan Samu –, hogy ennél olcsóbb és persze mocskosabb, több embert megvezető PR-ja még nem volt egy el sem indult portálnak, mint ez a mostani.

– Ne már! Csak kamu volt a fehér emberek szomorú vonulgatása kamerák előtt fehér papírokkal az Index szerkesztőségben? – döbbenek meg.

– Neked is az a bajod, mint általában az embereknek, nemcsak lassan mozogtok és a szaglásotok gyenge, de alig láttok és hallotok is. A videó befejezésénél, ha ugyanazt nézted, mint én – oktat ki –, a folyosó végén ott lazultak az elején még letörten vonulók. Látszott, hogy addig a kamerának színészkedtek, mint az a Bangóné meg a szintén zenész Kunhalmi az MTVA-ban – veti oda, majd elrohan a kapuhoz, mert megérkezett a postás, akiről egyik reggel sem maradna le.

Szóval csak ingyencirkusz, PR lenne az egész? A kamerás vonulás tényleg gyanús volt – gondolok bele –, na meg a CEU is osztódással szaporodott, miközben azt hörögte, hogy éppen kivégzik…

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.