Megfontolandó a plázák és az iskolák ideiglenes bezárása

Galgóczi Ágnes hangsúlyozta: az új vírusmutációk agresszív terjedése miatt csökkenteni kell az emberek közötti kontaktusok számát.

Forrás: HÍR TV2021. 02. 27. 14:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meg kell fontolni a plázák és az iskolák rövid időre történő bezárását a jelenlegi járványhelyzetben. Erről a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője beszélt a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában. Galgóczi Ágnes hangsúlyozta: az új vírusmutációk agresszív terjedése miatt csökkenteni kell az emberek közötti kontaktusok számát, és már egy kéthetes zárás is komoly eredményeket hozhat. A szakember szerint az általános iskolákban is digitális oktatásra kellene átállni, hiszen a fertőzés a gyerekek között is gyorsan terjed.

Velkovics Vilmos vendége a Magyarország élőben extrában Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője volt. – A legfontosabb a kontaktusok számának csökkentése az emberek között. A közösségek találkozását kell csökkenteni, rendezvényeket már rég nem tartunk, de például az üzletek nyitvatartását esetleg egy kéthetes periódusra lehetne korlátozni azzal, hogy csak a létfontosságú élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, bankok, posták maradjanak nyitva. Azt gondolom, ez indokolt lenne, hiszen a plázákban az emberek ott vannak. Már egy ilyen rövid lezárási időszak is komoly eredményeket hozhat – kezdte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője.

Az iskolák korlátozásával kapcsolatban Galgóczi Ágnes kifejtette: a járványügyi adatok azt mutatják, hogy a gyerekek körében erőteljesen terjed a fertőzés. Az is egy megfontolandó lehetőség lehetne, hogy egy rövid időre digitális oktatásra álljanak át az alsó tagozatos osztályok is. – Most elég lenne egy kéthetes periódus, ezalatt a védőoltásokkal nagyon gyorsan tudnánk haladni. Ez így hatékony lenne és a járvány megfékezését szolgálná! – emelte ki a szakember.

A teljes beszélgetés ide kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.