Megújult a katasztrófavédelem fehérgyarmati kirendeltsége

Májustól már egy felújított és kibővített épület ad otthont a kirendeltségnek és a tűzoltó-parancsnokságnak.

Forrás: MTI2020. 05. 07. 18:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Uniós forrásból, több mint 677 millió forintos beruházással megújult a fehérgyarmati katasztrófavédelmi kirendeltség – közölte honlapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Mint írták, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program pályázatán elnyert 677,7 millió forintos támogatás segítségével májustól már egy felújított és kibővített épület ad otthont a kirendeltségnek és a mellé költöző tűzoltó-parancsnokságnak.

A beruházás keretében egy korábbi rendőrségi épület teljes átalakítása történt meg, emeletráépítés révén több mint ezer négyzetméter alapterületűre növekedett a hasznos tér. A fejlesztés eredményeként az eredeti ingatlanhoz egy könnyűszerkezetes, a tűzoltószerek elhelyezésére szolgáló szertár, valamint tömlőszárító épült.

A felújított épület földszintjén a katasztrófavédelmi kirendeltség irodái, az emeleten étkező, pihenő, öltöző és további irodák kaptak helyet, a könnyűszerkezetes épületben pedig a tűzoltóság működéséhez szükséges helyiségeket alakítottak ki.

A szatmári kisváros hivatásos tűzoltósága 73 környékbeli településen mintegy 59 ezer ember biztonságáról gondoskodik – olvasható a honlapon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.