Mi lesz a dzsihadista európaiakkal?

Az Iszlám Állam terrorszervezet állásainak felszámolásával egyre több olyan európai állampolgár tér vissza az unióba, aki korábban csatlakozott a terrorszervezethez.

Forrás: Karc FM2019. 02. 21. 10:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Iszlám Állam terrorszervezet állásainak felszámolásával egyre több olyan európai állampolgár tér vissza az unióba, aki korábban csatlakozott a terrorszervezethez. Földi László titkosszolgálati szakértő a Karc FM Hangoló című műsorában kiemelte, mindezt úgy tehetik meg, hogy a nyugat-európai országoknak “elképzelésük sincs arra, hogyan védhetnék meg tőlük állampolgárokat?”

Az Információs Hivatal egykori műveleti igazgatója kiemelte: ezek az emberek pontosan tudták, hogy egy olyan terrorszervezethez csatlakoznak, mely válogatás nélkül gyilkol, így nem várható el tőlük, hogy hazatérve megváltoznak. Valódi problémát az jelent, hogy az Egyesült Államoktól eltérően Európa országaiban nem létezik a “hazafias törvény,” mely nem engedi az ország területére azokat, akik korábban terrorizmusban vállaltak szerepet.

Földi László attól tart, hogy Európába visszafogadják a terrorista hálózathoz csatlakozott bűnözőket, amit “humanitárius burokba fognak csomagolni.” Hiába mondják azonban szerinte azt, hogy átnevelik ezeket az embereket, vagy hiába zárják börtönbe, mert ha onnan kikerülnek, akkor Európában folytatják azt, amit Szíriába és Irakba csináltak.

A titkosszolgálati szakértő emlékeztetett, a kontinens jövőjét illetően két elképzelés feszül egymásnak. Az elmúlt évek azt mutatták, hogy az unió és a NATO vezetői a multikulturalizmus és az Európai Egyesült Államok mellett teszik le voksukat és nem érdekeltek az erős nemzetállamok együttműködésében. Földi László úgy véli a bevándorlással párhuzamban a biztonság azért is csökkent, mert elszakadt egymástól a politikai és a védelmi szakma.

Ahogy Földi László fogalmazott: teljesen mindegy, hogy például a német politikai vezetés hogyan gondolkodik a jövőről, a német titkosszolgálat és a német rendvédelmi rendszerek továbbra is meg akarják óvni az országukat, aki terrorcselekményre törekszik, azt ki akarják vonni a rendszerből.

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg:

https://www.mixcloud.com/karcfm/mi-lesz-a-dzsihadista-európaiakkal-hangoló-2019-02-20/

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.