Mindenki díszpolgár lett Sződligeten

Juhász Béla polgármester a Magyar Nemzet kérdésére úgy válaszolt, hogy ez csak egy szónoki fordulat volt a részéről, oklevelet, érdemérmet senki nem kapott.

2019. 10. 08. 14:47
null
Fotó: ilovedunakanyar.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy leköszönő képviselő-testületnek már nem elegáns átadni egy efféle díjat. Mégis, Sződliget kimagasló ütemben fejlődött ebben a ciklusban, és ez az eredmény az önök támogatása nélkül nem jöhetett volna létre, ezért úgy döntött a képviselő-testület, hogy 2019-ben mindenki, Sződliget polgárai legyenek a díszpolgárai ennek a településnek – jelentette be nemrég Juhász Béla, a település vezetője. Az ellenzéki polgármester a Tiszta Forrás Szövetség színeiben indul újra a posztért. A furcsa kampánystartról a Magyar Nemzet a település néhány újdonsült díszpolgárát kérdezte.

A díszpolgárságnak komoly kitüntetésnek kellene lennie. Nem érzem rá magamat méltónak, és nem tartom helyesnek, hogy 4500 embernek adták ezt át. A magam részéről ezt viccnek tekintem – nyilatkozta Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója. – Van, aki bablevest főz a választóknak, de díszpolgári címmel kitüntetni mindenkit: ez egy nukleáris fegyver a kampányban, ami visszafelé sül el – jegyezte meg Ókovács, hozzátéve, hogy ez sérelmet okozhat azoknak, akik korábban megkapták a kitüntetést.

Meglepve értesültem arról, hogy mindenki díszpolgár lett, példátlan döntésről van szó – nyilatkozta lapunknak Szentesi Zöldi László, a Demokrata publicistája is. – Leginkább a falu ügyes-bajos dolgaival kellene foglalkoznia a polgármester úrnak, különösen azért, mert nagyon sok teendő van még – emelte ki, majd hozzátette: ha ez a meglepő gesztus hivatalossá válik, akkor a maga részéről nem tart rá igényt. – Minden kitüntetés csak annyit ér, amennyire az adományozó azt komolyan gondolja. Egy 4500 fős településen kitüntetni azért valakit, mert állandó lakcímmel rendelkezik ott, ez elértékteleníti a kitüntetést. Ez az egész abszurd, és az embernek az a gyanúja, hogy valamit pótolni igyekszik a polgármester abból, amit az elmúlt nyolc évben elmulasztott.

Juhász Béla polgármester a Magyar Nemzet kérdésére úgy válaszolt, hogy ez csak egy szónoki fordulat volt a részéről, oklevelet, érdemérmet senki nem kapott. – Mivel nagyon nagy eredményeket ért el a település az emberek támogatásával, ezért érezze magát mindenki Sződliget díszpolgárának – magyarázta korábbi szavait a politikus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.