Nagy a baj! Már Fluor Tomi is csalódott az ellenzékben

Robbant a gránát.

2021. 07. 04. 8:45
Fluor Tomi; Karcson Tams;
Budapest, 2019. szeptember 28. Fluor Tomi (Karácson Tamás) énekes a Wellhello együttes koncertjén a budapesti Hõsök terén 2019. szeptember 28-án. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felhévizy Félix elhatározta, hogy rendet tesz a régi bakelitlemezei között. Régen gyűjtötte még ezeket a hanghordozókat, de ma már a technika számos egyéb lehetőséget kínál zenehallgatásra, így a hanglemez háttérbe szorult. Ettől függetlenül a hírlapíró fel szokott tenni rendszeresen pár becses korongot a lemezjátszójára még a mai napig is az egyébként meglehetősen kiterjedt gyűjteményéből. Különösen a teljes Deep Purple-, Black Sabbath-, Iron Maiden- és Led Zeppelin-diszkográfiájára büszke, amelyeket javarészt külföldről szerzett be anno. Felhévizy inkább a rockzene híve, de számos más műfajt is előszeretettel meghallgat. Sajnos a mai zenék nemigen fogják meg, így nem is ismeri nagyon a főként fiataloknak szóló zenekarokat és frontembereiket. Félix a lemezek szortírozása közben megpihent egy kicsit és belefutott a világhálón egy meglepő hírbe.

Fluor Tomi, aki egyébként pont azok közé a fiatal énekesek közé tartozik, akinek a zenéjéért Felhévizy nem rajong, de azért el tudja helyezni a honi popzenében, ismeri az együttesét, a Wellhellót is. Az azonban igaz, hogy nem a zenei teljesítménye kapcsán került a hírlapíró látókörébe. Hanem sokkal inkább abból adódóan, hogy sokszor és rendszeresen politizál és kimondottan a Fidesz-KDNP-kormány ellen szokott szót emelni. Tehát jobboldali elhajlással még csak véletlenül sem vádolható meg. Rendszeres szereplője az RTL Klub különböző műsorainak is. Most azonban a Telex interjúműsorában olyan dolgokat mondott, ami megdöbbentő volt a hírlapíró számára. A dalszerző ilyeneket mondott:

„Az ellenzéki arcok nem értik a tömeg nyelvét. Egyszerűen nem tudják, hogy kell az emberek nyelvén beszélni.[…] Tényleg, négynapos munkahét? Ez a kampányotok, b…zdmeg? […] Nekem egyáltalán nem tetszik, amit csinál az ellenzék. […]” – fogalmazott meglehetősen erősen az énekes, hozzátéve: hiányolja az Orbán Viktorhoz hasonló karakteres vezetőt is az ellenzékből. Azt is hozzátette, hogy Gyurcsányt sem érti, mit akar még egyáltalán a politikában.

Nagyon meglepő egy olyan zenész szájából hallani ezeket a mondatokat, aki például az Index-ügy kapcsán az alábbiakat posztolta Instagram-oldalára:

„[…] Nem tudom, az Index beszántva lesz vagy központilag kiadott karaktergyilkosságok és tévedhetetlen kormányról szóló népmesék platformjává válik-e, ez így, ebben a formában ennyi volt. Kis tüntike, pár cikk, aztán megy tovább az élet, hiszen amíg rántott hús és szerelem van, addig minden megvan. Kit érdekel, hogy az értékek és a hozzáértés helyét átveszi a szervilizmus, a szeretet helyét a rosszhiszeműség? […]”

– Mindenesetre elég nagy a kontraszt a két megszólalás között, pedig nagyjából egy év telt el mindössze az első posztja óta. Igaz, azóta az ellenzék, ha lehet ilyet mondani, még jobban lejáratta magát. Oltásellenességével és azzal a világon is példátlan arcátlansággal, ahogy hétről hétre próbálta megakadályozni a kormányt abban, hogy segítse és megmentse az intézkedéseivel a magyar emberek életét. Visszaütöttek az önző, hazug és kisstílű húzások. Ezek szerint már a saját szavazóik körében is jelentős népszerűségvesztést könyvelhetnek el. Nem véletlen, hogy egyre több, magát baloldalinak vagy liberálisnak valló ember veszi észre, hogy a Gyurcsány Ferenc markában lévő ellenzék teljesen alkalmatlan (lenne) az ország vezetésére. Ha Fluor Tomi lemezét nem is fogom megvenni soha, azt azért el kell ismernem, hogy ezúttal jól látja az ellenzékkel kapcsolatos dolgokat – elmélkedett magában Felhévizy, majd ismét elmerült a szeretett és nagy becsben tartott hanglemezgyűjteményének kincsei között.

(Borítókép: Fluor Tomi (Karácson Tamás) énekes a Wellhello együttes koncertjén a budapesti Hősök terén 2019. szeptember 28-án. – Forrás: MTI/Mohai Balázs)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.