Nem alakul Covid-kórházzá a Szent János Kórház

A fővárosi intézmény csak az ügyeleti felvételi kötelezettség alóli mentesítést kérte egy hétre.

Veres László István
Forrás: Szent János Kórház2020. 09. 22. 16:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyes médiumokban megjelent álhírrel szemben nem alakul Covid-kórházzá a Szent János Kórház – tudatta a kedden kiadott közleményében az intézmény. Hozzátették, a traumatológia ügyelet 2020. szeptember 22-i hatállyal érvényes átszervezése az Országos Mentőszolgálattal és a Nemzeti Népegészségügyi Központtal (NNK) egyeztetett módon csak az adott hétre vonatkozik, és csupán az ügyeleti időben történő felvételekre terjed ki. Jövő hétfőtől ugyanis a hét négy napján továbbra is folyamatosan biztosítják a területi ellátást, kedden, szerdán és vasárnap pedig csak az ügyeleti időben kérték a mentesítésüket a járványügyi többletfeladatok miatt. Erről újabb határozatot fog kibocsátani az NNK – jelezték.

– Teljességgel téves az a hír, hogy a Szent János Kórház valamennyi betegellátó osztályát illetően Covid-kórházzá alakul, csupán az ortopédiai osztályunk átszervezése kezdődött meg, amelyet csakúgy, mint tavasszal, felkészítünk a lélegeztetésre szoruló koronavírusos betegek fogadására és ellátására. A bent fekvő betegek érdekeit messzemenően figyelembe véve, a fokozatos átállás miatt kértük az ügyeleti felvételi kötelezettség alóli mentesítést erre az egyetlen hétre – hangsúlyozza az Észak-közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelő közleménye.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.