Nem utasítottak aláírásgyűjtésre az óvodában

Forrás: MN2019. 04. 27. 7:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem igaz a vád, miszerint Sántha Péterné (KDNP), a VIII. kerület alpolgármestere utasítást adott arra, hogy óvodákban gyűjtsenek támogató aláírásokat a májusi európai parlamenti választásokra – tájékoztatta lapunkat az önkormányzat. A közlemény szerint Sára Botond, Józsefváros fideszes polgármesterének utasítására indult teljes körű vizsgálat, miután egy lap azzal kereste meg az önkormányzatot, hogy képekkel és hangfelvétellel tudják bizonyítani: Sántha Péterné arra buzdított több óvónőt, hogy a nevelési intézményben gyűjtsék a szignókat.

Mint írták, a vizsgálat során kiderült: az alpolgármester senkinek sem adott arra vonatkozó utasítást, hogy az óvodákban szerezzék be az aláírásokat, csak az őt megkereső óvónők rendelkezésére bocsátotta az íveket, amelyeket azok kértek. Ám megállapították, hogy Sántha Péterné elmulasztotta felhívni a figyelmet arra: az aláírásgyűjtés nem történhet az intézményben. A polgármester elfogadhatatlannak tartja, hogy semmilyen intézkedés nem volt annak elkerülésére, hogy a politikai célú tevékenységeket távol tartsák az óvodáktól, s nehezményezi, hogy az alpolgármester nem kellő körültekintéssel járt el, ezért úgy döntött, hogy elveszi a nevelési-oktatási felügyeleti hatáskört Sán­tha Péternétől.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.