Németh Szilárd: A honvédelmi képesség növelése a cél

Magyarország szuverenitásának védelme érdekében szükség van az állampolgárokra, éppen ezért a potenciális hadkötelesek korhatárát 40-ről 50 évre emelték – jegyezte meg az államtitkár.

Forrás: MTI2019. 11. 20. 15:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A honvédelmi képesség növelése a célja az Országgyűlés által kedden tárgyalt törvénymódosító javaslatnak – hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Németh Szilárd hozzátette: a honvédelem három alappillérét, a Magyar Honvédség hadrafoghatóságát, a NATO szövetségi rendszerét és az állampolgárokat is érinti a honvédelmi kérdésekkel összefüggő törvénymódosító javaslat.

Magyarország szuverenitásának védelme érdekében szükség van az állampolgárokra, éppen ezért a potenciális hadkötelesek korhatárát 40-ről 50 évre emelték – jegyezte meg az államtitkár, hozzáfűzve: ez a korhatár Európában jellemzően 50 és 65 év között van.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.