Nézőpont: A miniszterelnök világos elképzeléséket közölt a bevándorlás megállítására

A Nézőpont-csoport vezérigazgatója szerint Orbán Viktor miniszterelnök világos elképzeléséket közölt hétpontos programjában a bevándorlás megállítására, egyértelművé téve, hogy mit akar kezdeni az európai parlamenti (EP-) választási felhatalmazásával.

Forrás: MTI2019. 04. 08. 13:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mráz Ágoston Sámuel az M1 aktuális csatornán hétfőn azt mondta, a miniszterelnök pénteki beszéde – amelyben a többi közt azt szorgalmazta, hogy bevándorlásellenes erők vezessék az uniót – világos irányt szab: a kormányfő minimumkövetelése és elsődleges feltétele a bevándorlásellenesség lesz az uniós vezetők megválasztásánál.

Hangsúlyozta: Orbán Viktor a hét pontban migrációellenes, családbarát, kereszténységvédő víziót vázolt fel az Európai Unió jövőjét illetően. Erre a vízióra a 2018-as országgyűlési választásokon 2,8 millió ember szavazott, és a közvélemény-kutatások szerint a Fidesz értékrendjével ennél jóval többen értenek egyet – jegyezte meg.

A vezérigazgató szerint a Fidesz EP-választási programját bemutató rendezvényen bejelentett hét pont a kampányidőszak kezdetével mozgósítani tudja a magyar társadalomnak a Fidesz politikájával egyetértő túlnyomó többségét.

Mráz Ágoston Sámuel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából kiderült, a hódmezővásárhelyiek 46 százaléka nem szeretné, hogy továbbra is Márki-Zay Péter legyen a város polgármestere. Jelezte, országos szinten szimbolikus jelentése van a hódmezővásárhelyi politikának, ahol 2018-ban sokak meglepetésére nem az addig sikeres városvezetés folytathatta munkáját, hanem az ellenzék által támogatott Márki-Zay Pétert választották a helyiek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.