Nyári táborokat szervez az Ökumenikus Segélyszervezet

A vakáció esély lehet a felzárkózásra is – hívja fel a figyelmet közleményében a karitatív szervezet. A miniszterelnök feleségét is sorai között tudó közhasznú egyesület visszaadná az esélyt, amit a járvány a legszegényebb gyermekektől elvett.

2021. 06. 15. 12:28
null
Csoportkép. Fotó: Ökomenikus Segélyszervezet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Felhőtlen gyermekkort minden gyermeknek!” – írja friss közleményében az Ökumenikus Segélyszerezet. „A mai napon véget érő, a járványhelyzet által átszőtt tanév után sem engedi el a rászoruló gyermekek kezét az Ökumenikus Segélyszervezet. Míg az elmúlt hosszú időszakban a felzárkózást, többek között az online oktatás támogatásával segítették országos intézményhálózatának munkatársai,

a nyárra is gondol a karitatív szervezet az évente több ezer gyermeknek támogatást nyújtó Kapaszkodó programján keresztül”

– áll a kommünikében.

Júliustól számos nyári tábort szerveznek országszerte több helyszínen, melyek amellett, hogy kikapcsolódást és igazi nyaralást is jelentenek, nagy hangsúlyt helyeznek a járványhelyzet miatt elmaradt tanulmányok pótlására, a felzárkózásra is.

A napközis és bentlakásos formában szervezett táborokban összesen mintegy ezer nehéz sorsú gyermek vesz részt.

A szervezet tájékoztatása szerint a Somogy megyei Kastélyosdombón található Esélytáborában robotika, zene, népművészet/tánc, illetve fenntarthatóság tematikájú bentlakásos táborokat, több intézményében pedig napközis élmény és fejlesztőheteket szerveznek a munkatársak.

Íjászkodás a táborban Fotó: Ökumenikus Segélyszervezet

A miniszterelnök feleségét, Lévai Anikót jószolgálati nagykövetként sorai közt tudó Ökumenikus Segélyszervezet célja, hogy esélyt adjon a rászoruló gyermekeknek a járvány alatt tovább halmozódó hátrányainak ledolgozására és a gyermekkor soha vissza nem térő pillanatainak megtapasztalására, hogy élményekkel feltöltődve és egyenlő esélyekkel kezdhessék az iskolát szeptemberben.

A felzárkózás segítése azonban nem ér véget a nyárral, a terveik szerint ősszel tanulóműhely formájában folytatódik tovább a fejlesztés a segélyszervezet országos intézményhálózatában.

„A szervezet Kapaszkodó programja országszerte húsz helyszínen több mint háromezer hátrányos helyzetű gyermeket támogat rendszeresen családok átmeneti otthonain, biztos kezdet gyerekházain, tanodáján, jelenlét pontjain és krízisközpontjain keresztül” – részletezik közleményükben.

Az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló gyermekek felzárkózását segítő munkáját

a 1353-as adományvonalon hívásonként 250 forinttal lehet támogatni;

a Segélyszervezet.hu oldalon pedig online, egyszerűen és biztonságosan lehet adományozni. Átutalással vagy csekkbefizetéssel a következő számlaszámon fogadják a felajánlásokat: 11705008-20464565. A közlemény rovatban Felhőtlen gyermekkor megjelölést kell feltüntetni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.