Nyomoznak Mohácson az iratok eltűnése miatt

A Baranya megyei Mohács rendőrkapitánysága okirattal visszaélés gyanújával rendelt el eljárást.

2020. 10. 05. 17:52
null
Százhúsz napon belül választás lesz a Duna-parti városban Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyomozást rendelt el okirattal visszaélés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen a mohácsi rendőrkapitányság abban az ügyben, ami miatt a mohácsi aljegyző tett feljelentést még pénteken – erről tájékoztatta lapunkat a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság. Az ügy részleteiről a nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb tájékoztatást nem kívántak adni.

Mint arról Pávkovics Gábor, a város frissen megválasztott Fidesz–KDNP-s polgármestere korábban beszámolt: az aljegyző azért fordult a hatóságokhoz, mert a szeptember 27-i választás éjszakáján egyelőre ismeretlen négy személy bement a hivatalba, és kipakolta a választáson megbukott Csorbai Ferenc balliberális polgármester irodáját. A kormánypárti politikus elmondta, a szobából mindent elvittek, eltűnt sok irat is. A Fidesz–KDNP-s polgármester kifejtette: ezek az anyagok aláírás nélkül, körülbelül másfél hónapja feküdtek az asztalon, nagyon fontos szerződésekről, megbízásokról és közbeszerzési eljárást lezáró dokumentumokról, illetve egyéb iratokról van szó, amiket már nem vihettek volna el. Hozzátette: az esetről készült kamerafelvételt átadták a rendőrségnek, ezen az látszik, hogy négy személy bemegy a polgármesteri hivatalba, majd később dobozokkal távozik onnan.

A Duna-parti városban szeptember 27-én tartottak időközi önkormányzati választást, ahol az eddig regnáló polgármester, Puch László volt MSZP-pénztárnok veje, aki 2019-ben MSZP-s, most balliberális támogatással, de civil színekben indult, veszített.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.