Orbán kézcsókja feltüzelte a baloldalt 

De ismét felsültek.

2019. 08. 02. 14:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csütörtöki Orbán-Von der Leyen találkozó kapcsán az ellenzéki média zászlóshajójának, a Népszavának mindössze annyi jött le, hogy a miniszterelnök kézcsókot szeretett volna adni a frissen megválasztott elnöknek, de ő elhúzta a kezét.

Rossz hírünk van.

A jobboldali elfogultsággal aligha vádolható Görög Ibolya protokollszakértő 2012-es felsőoktatási kurzus jegyzetében a következő olvasható kézcsók témában:

„Ha kezet csókolnak, akkor nem csókolnak ténylegesen, hanem csak fölé hajolnak kissé, nem nagyon. A csuklót a férfi fordítja”.

Tehát Orbán Viktor azért nem csókolta meg az elnök asszony kezét, mert pontosan ismeri a protokoll szabályait – ellentétben a cikk szerzőjével.

Bár ebben nincs semmi meglepő, odaát az információnál rendre fontosabb a hevület, a ténynél pedig a vélemény.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.