Orbán nagyszájú kritikusa ezúttal túl messzire ment

Ezeknek mindent szabad?

2021. 03. 16. 14:05
GYURCSÁNY Ferenc; KOLBER István; Vásárhelyi Mária
Budapest, 2020. február 9. Vásárhelyi Mária szociológus (k), miután átvette az Új Köztársaságért díjat, a Demokratikus Koalíció pártalapítványa, az Új Köztársaságért Alapítvány kuratóriuma elismerését Gyurcsány Ferenctõl, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökétõl (b) és Kolber Istvántól, a Demokratikus Koalíció Új Köztársaságért Alapítványa kuratóriumi elnökétõl, a párt országos tanácsának elnökétõl Budapesten, a Sofitel Hotelben 2020. február 9-én. Gyurcsány Ferenc elõzõleg évértékelõ beszédet mondott. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén is kiosztották a Kossuth- és Széchenyi-díjakat. Természetesen a díjazottak névsora nem nyerte el a tetszését a baloldal ügyeletes megmondóemberének, Vásárhelyi Máriának. Azt már megszokhattuk tőle, hogy féktelen Orbán-gyűlöletétől vezérelve sokszor elragadtatja magát, de most minden eddigi megnyilvánulásán túltett.

„Azért most jobb ahhoz a közösséghez tartozni, amelynek tagjai soha életükben nem kaptak semmiféle állami kitüntetést, és így nem kell azon rágódniuk, hogy hogyan kerülhettek ők egy olyan listára, amelyen Szakály Sándor, Nagy Feró, Párkányi Raab, Stefka István, Orbán János Dénes, Ákos és a többi tehetségtelen pártszolgálatos seggnyaló szerepel” – írja Facebook-posztjában Vásárhelyi Mária.

Majd a baloldali liberálisoktól megszokott, álszent módon szemrebbenés nélkül hozzátette:

„Persze teljesen más dolog volt egy demokratikus rendszerben ilyen kitüntetést kapni, mint ma, de összességében ez mutatja meg, hogy mennyire képtelen dolog az, ha művészeti és tudományos kérdésekben az állam állást foglal, kitüntetéseket osztogat. Ezeknek a díjaknak már semmiféle szakmai vagy morális értéke nincsen.”

Helyben vagyunk.

A Vásárhelyi-félék nagyon modern, haladó, elfogadó, PC-világa pofonegyszerű:

Az a jó zenész, akit ők jónak tartanak.

Az a jó színész, akit ők jónak tartanak.

Az a jó irodalmár, akit ők jónak tartanak.

Az a jó képzőművész, akit ők jónak tartanak.

Az a jó újságíró, akit ők jónak tartanak.

Az a jó történész, akit ők jónak tartanak.

Az a jó tudós, akit ők jónak tartanak.

Hiszen ők mindenhatók. Ők mindent jobban tudnak, mint mi, mucsai, bunkó, ósdi bőgatyások.

Mi ne foglalkozzunk gyakorlatilag semmivel, elvégre is a magaskultúra az ő világuk. A humor, a zene, a tudomány, a művészet, sőt az újságírás is baloldali műfaj.

Ne akarjanak a nemzeti érzelmű emberek ilyen tevékenységet folytatni, hiszen úgysincs tehetségük hozzá.

Hogy jön Vásárhelyi Mária ahhoz, hogy bárkit „tehetségtelen pártszolgálatos seggnyaló” jelzőkkel illessen?

Ez lenne tehát a nagy liberalizmus? Ez lenne a Vásárhelyi Mária szerinti világ?

Szégyen!

De az a legszomorúbb a dologban, hogy ez nem csupán a vérlibsi szociológus asszony fejében megfogant lázálom, kőkemény követői vannak az ellenzék soraiban, lásd például Fekete-Győr Andrást, aki majd, ha hatalomra kerül, meg akarja határozni, hogy ki írhat és ki az, aki nem.

Ezeknek mindent szabad? Elég volt!

Borítókép: Vásárhelyi Mária szociológus (k), miután átvette az Új Köztársaságért díjat, a Demokratikus Koalíció pártalapítványa, az Új Köztársaságért Alapítvány kuratóriuma elismerését Gyurcsány Ferenctől, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökétől (b) és Kolber Istvántól, a Demokratikus Koalíció Új Köztársaságért Alapítványa kuratóriumi elnökétől, a párt országos tanácsának elnökétől Budapesten, a Sofitel Hotelben 2020. február 9-én. – Forrás: MTI/Kovács Tamás

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.