Orbán Viktor: Új szakaszba lép a védekezés – videó!

A védekezés első szakasza lezárult, mondta Orbán Viktor, aki a Facebookon jelentette be a koronavírus-járvány elleni teendőkkel kapcsolatos legújabb fejleményeket.

2020. 04. 29. 19:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hosszú kormányülést követően tájékoztatom most Önöket – mondta a kormányfő, aki kijelentette: a védekezés első szakasza lezárult.

- Köszönetet mondok mindenkinek, aki részt vett a védekezés embert próbáló munkájában. Közös erőfeszítésünknek köszönhetően úgy látom, hogy a magyar egészségügy felkészült a tömeges megbetegedések kezelésére is. Ma már nem kell attól tartani, hogy bárki megfelelő ellátás nélkül maradna. Tudják, a legrosszabbra készülünk, de persze a legjobban reménykedünk. A vírus elleni védekezés új szakaszba lép.

Megpróbáljuk, megpróbálhatjuk Önökkel együtt közösen újraindítani az életet Magyarországon. De fokozatosan és szigorú menetrend szerint kell eljárnunk. Ez azt jelenti, hogy az idősek és a legfertőzöttebb területen élő honfitársaink feszes védelmét továbbra is fenn kell tartanunk

– szögezte le Orbán Viktor.

Mint Önök is tudják, a fertőzések leginkább a fővárosban és a környékbeli területeken, településeken összpontosulnak. Ezért az itt élők védelmében, vagyis Budapesten és környékén a kijárási korlátozások életben maradnak. Vidéken a kijárási korlátozás helyére új védelmi intézkedések lépnek majd.

Az üzletek időkorlátozás nélkül kinyithatnak. Éttermek, kávézók teraszai és kerthelyiségei megnyithatnak. Szabadtéri strandok látogathatóak lesznek. A másfél méteres védőtávolság betartása, és az arc eltakarása, vagy maszk viselése azonban az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön kötelező lesz.

Az idősek védett időzónájára vonatkozó intézkedéseket fenntartjuk, és idős honfitársainkat továbbra is tisztelettel arra kérem, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat. A többi részletszabályt holnap ismertetjük majd. A kormány folyamatosan konzultál a járványügyi szakemberekkel is, és kéthetente felülvizsgáljuk a hatályban lévő védelmi szabályokat. És még valami, péntektől a virágüzletek korlátozás nélkül nyitva tarthatnak, hiszen anyák napjára készülünk.

Isten éltesse az édesanyákat! Egyetlen magyar sincs egyedül – zárta beszédét a miniszterelnök.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.