Összehányta magát az ellenzék

Emelt fővel tapicskoljanak benne.

Franka Tibor
2020. 07. 02. 9:30
null

Emelt fővel tapicskoljanak benne.

A hírek nemcsak tájékoztatnak az eseményekről, olykor – noha kommentárt nem tartalmaznak – magukban is hordják a válaszokat. Különösen alkalmas lehet a kimondatlan következtetésekre, ha például ezeket a tudósításokat, akár a kirakós játékot összeillesztjük, még inkább sorrendbe állítjuk.

Az első hír: Szikora Róbert az egyik ellenzéki hírportálnak nyilatkozva mindenféle finomkodás és mellébeszélés nélkül, azaz egyszerű polgárként azt mondta: „Orbán Viktor miniszterelnök úr istenáldotta tehetség”, akiért köszönet a „Szűzanyának és a józan magyar választóknak”. A liberálisokról az interjú során más vonatkozásokban is őszinte, ezért lesújtó véleményt mondó zenészről egy másik ellenzéki hírportál azonnal mint felcímkézett bűnösről és talpnyalóról már azt írta: „Elhányod magad Szikora legújabb Orbánt éltető ömlengésétől.”

A második hír (néhány órával későbbről): Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester az ATV-ben bejelentkezett miniszterelnök-jelöltnek a 2022-es választásokra. Versenybe száll, noha elismerte, hogy esélyesnek tartja maga mellett (után?) Karácsony Gergely budapesti főpolgármestert is, akit még nála is jobb szívvel ajánlott a Simicska által futtatott Vona Gábor csúfosan megbukott miniszterelnök-jelölt és lemondott jobbikos exelnök.

A másik leváltott jobbikos exelnök Sneider Tamás Vonát is megkontrázva Márkit és Karácsonyt már egyszerre futtatja, méltatja: „Drukkolok nekik!” – kiáltja karlendítve. Szerintem Putyin, Trump, Erdogan meg az egész kínai vezetés legalább fele már a körmét rágja idegességében, miként lehetne azonnal közelebbi kapcsolatba kerülni ezzel a magyarság élére törő két politikai géniusszal.

A harmadik hír, a késő délutáni órákban: a jelentkező és a lehetséges másik jelöltet is mozgató, irányító porondmester, a DK-elnök Gyurcsány Ferenc kinyilatkoztatta: „A gyáva és gyenge Orbán tíz év alatt leamortizálta az országot, nullára tette a gazdaságot, lepusztította a családok költségvetését. A magyarok csak nézelődni járnak a boltokba meg a piacokra.”

A negyedik, a ráadás egyben tisztázó hír: egyértelműen tovább növekedett Orbán Viktor miniszterelnök népszerűsége, számolt be legújabb felmérésük eredményéről a Nézőpont Intézet. A tavalyi és az azt megelőző esztendőben ötven-, illetve 52 százalékos volt az elismertsége, most a járványhelyzet eddigi sikeres kezelését követően ez 62 százalékra emelkedett, vagyis: tízből több mint hat magyar egyszerűen Orbán-párti.

Tisztelt ellenzékiek! Most, hogy egyetlen nap alatt megint sikeresen és fergetegesen össze tetszettek hányni saját magukat, emelt fővel tapicskoljanak benne nyilvánosan is egy kicsikét. Véleményformálók szerint a 2022-es választás egyébként sokkal inkább fog a miniszterelnök-jelöltek személyéről, mint a pártok népszerűségéről szólni. Ha ez a kínálat marad, akkor személyiségekről az ellenoldalon aligha beszélhetünk.

Miniszterelnök úr! Dőljön hátra, és kortyoljon egyet a kávéjából.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.