Pályázatot írtak ki a külföldi magyar intézetek logójának megtervezésére

Pályázatot írt ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a külföldi magyar intézetek logójának megtervezésére.

Forrás: MTI2019. 06. 14. 19:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A minisztérium pénteki közleménye szerint a pályázati felhívás célja, hogy a külföldi magyar intézetek friss arculatot kapjanak, és a „külföldi magyar intézetek” brand tovább erősödjön a magyarországi és nemzetközi köztudatban.

A logópályázat elsősorban a felsőszintű művészeti intézmények hallgatóit célozza meg. A pályázati dokumentációt június 25-ig lehet benyújtani, a nyertes 250 ezer forint pénzjutalomban részesül. A pályázatokat szakmai zsűri bírálja el.

Jelenleg a világ 22 országában 24 külföldi magyar intézet működik, az idei év végére az intézetek száma huszonhatra nő. A külföldi magyar intézetek megkülönböztetett szerepet játszanak a magyar kultúra, oktatás és tudomány kimagasló teljesítményeinek nemzetközi megismertetésében, a tudatos, értékorientált Magyarország-kép építésében – írják a közleményben.

A pályázati kiírás szerint a nyertes logónak tükröznie kell az intézethálózat alapelveit és küldetését; stílusjegyeinek egyszerre kell a hagyományokra építkezőnek és modernnek, emberinek és személyesnek, ugyanakkor közösséginek is lennie.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.