Pártot alapított Varga-Damm Andrea

Varga-Damm Andrea, a Jobbik egykori országgyűlési képviselője Reformerek néven alapított új pártot.

2021. 05. 22. 16:45
VARGA-DAMM Andrea
Budapest, 2020. május 6. Varga-Damm Andrea, a Jobbik vezérszónoka felszólal a Kúria 2018. évi tevékenységéről szóló beszámoló, a jogegység biztosítása és az önkormányzati normakontroll körének általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 6-án. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Reformerek néven pártot alapított Varga-Damm Andrea független országgyűlési képviselő.

A mai bemutatkozó eseményen az egykor a Jobbikot erősítő politikus elmondta, hogy két reprezentatív közvélemény-kutatást is készíttetett, hogy felmérjék, a lakosság mennyire nyitott arra, amit képvisel.

A két ismert thinktank egymástól független kutatásának eredményeit ismertetve Varga Damm-Andrea arról számolt be, hogy a biztos szavazók 12 százaléka tartja elképzelhetőnek, hogy őrá szavazzon.

A felmérések szerint a lakosság húsz százaléka örülne új párt létrejöttének, azonban kétharmaduk nem szeretné, hogy az ideológiai alapon határozza meg magát. Ezzel összhangban a lakosság nagyjából a fele gondolja úgy, hogy Varga-Damm Andrea konzervatív és liberális is, ami a politikusnő bevallása szerint valóban így van. Érdekesség, hogy a

közvélemény-kutatások azt mutatták, hogy Varga-Dammot alkalmasabb érdekérvényesítőnek látják az emberek a nőket érintő problémák tekintetében, mint Dobrev Klárát, a DK kormányfő-jelöltjét, vagy mint Szabó Tímeát, a Karácsony-párt társelnökét,

illetve mint Varga Judit igazságügyi minisztert.

A pártelnök azt is elmondta, hogy közvélemény-kutatások eredményei alapján a politikusoknak elsősorban az egészségügy és a szociális ellátórendszer helyzetének javításával kell foglalkoznia, és

a szavazók a legégetőbb kérdések között tartják számon egyebek mellett az oktatási rendszer javítását és az illegális migráció megakadályozását is.

A felmérésből az is kiderült, hogy

a megkérdezettek 44 százaléka volt elégedett a kormány teljesítményével, a pandémia kormányzati kezelését pedig még ennél is többen – 55 százalék – helyeselték.

Figyelemre méltó, hogy még az MSZP-szavazók 27 százaléka is elégedett volt a kabinet munkájával.

Az eseményen Szalma Botond, a KDNP egykori budapesti elnöke, az Országos Hajózási Szövetség korábbi elnöke is beszédet mondott. A többi között arról beszélt, hogy sokan vannak ebben az országban, akik nem fognak egy olyan szövetségre szavazni, amelynek Gyurcsány Ferenc is aktív tagja.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.