Perújítást akar a romagyilkosságok ügyében elítélt egyik elkövető

A férfi arra hivatkozva folyamodik a jogi lehetőséghez, hogy nem derítették fel megfelelően a szocialista kormányzat és a titkosszolgálatok szerepét a történtekben.

2020. 03. 08. 13:57
null
Budapest, 2015. április 15. A vádlottak a romák sérelmére elkövetett sorozatgyilkosságok másodfokú büntetőperén a Fővárosi Ítélőtáblán 2015. április 15-én, az első tárgyalási napon. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Perújítást kezdeményez a romagyilkosságok ügyében elítélt egyik elkövető – értesült a Magyar Nemzet. Lapunk úgy tudja, a férfi arra hivatkozva folyamodik a jogi lehetőséghez, hogy a korábbi eljárás során nem derítették fel megfelelően a szocialista kormányzat, illetve a titkosszolgálatok szerepét a történtekben.

Emlékezetes, 2016 januárjában a Kúria Kiss Árpád Sándor elsőrendű, Kiss István Zoltán másodrendű és Pető Zsolt István harmadrendű vádlott tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. Negyedik társuk, Csontos István 13 év fegyházat kapott. Az elítéltek feltételesen sem helyezhetők szabadlábra.

A jogerős ítélet szerint az elkövetők 2008-ban hat, 2009-ben három, cigányok lakta házra lőttek rá, illetve dobtak Molotov-koktélt országszerte, 2008-ban két ember megöltek, két embert megsebesítettek, 2009-ben 4 áldozatukat ölték meg, kettőt súlyosan megsebesítettek.

További részletek a Magyar Nemzet hétfői számában olvashatók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.